Blog

Via blogs houdt Poz&Proud je op de hoogte van actuele gebeurtenissen, onderwerpen en thema's die zij onder de aandacht willen brengen.

Gepubliceerd: 26 maart 2021

Vanaf 1 april 2021, en dat is geen grap, gaan we verder onder de paraplu van de Hiv Vereniging. Vrijwel vanaf het begin van Poz&Proud in 2006 hebben we een eigen website gehad en onderhouden. Vanuit de Vereniging kwam vorig jaar de wens om alle groepen en regio's op één site onder te brengen. Hiertegen hadden we nogal wat bedenkingen. We houden van onze vrijheid en wilden niet in het gareel lopen van de Hiv Vereniging. En we hadden er met name moeite mee dat we niet zouden kunnen zeggen en doen wat we wilden zonder dat het eerst via de Hiv Vereniging zou moeten lopen.

Lees meer... >

Gepubliceerd: 16 juni 2020

Gezien het succes in Amsterdam zijn er gesprekken geweest in Amersfoort, om daar ook, vanaf 2020, een CD4 borrel op te zetten. Deze zal elke 1e zondag van de maand zijn.

Lees meer... >

Gepubliceerd: 26 mei 2020

Afgelopen weekend had ondergetekende en Erwin, Poz&Proud mede-kerngroeplid, een super interessante zaterdag voor de vrijwilligers van de Hiv Vereniging over n=n en de stand van zaken en hoe je n=n “uitdraagt” in je vrijwillgerswerkzaamheden.

Lees meer... >

Gepubliceerd: 19 mei 2020

Door het organiseren van borrels in een populaire homobar in Amsterdam, aanwezig te zijn op Roze Zaterdag, dit jaar in Venlo, en de deelname aan de Pride Walk & Canal Parade werkt Poz&Proud op een activistische manier aan de zichtbaarheid van hiv.

Lees meer... >

Gepubliceerd: 02 december 2019

Uit plus> magazine van de hiv vereniging, winter 2019: Daan over haar relatie met hiv-positieve Louis. “Ik werd met open armen ontvangen, ook op de boot van Poz&Proud tijdens de Canal Parade in Amsterdam. De saamhorigheid die ik daar voelde, was super. Het maakte niet uit wie je bent.”

Lees meer... >

Gepubliceerd: 18 augustus 2019

Goed nieuws, slecht nieuws.

Eerst het slechte nieuws: Kerngroeplid en coördinator Jörgen heeft ons verlaten. Jörgen was vanaf 2011 vrijwilliger bij Poz&Proud en vanaf 2014 kerngroeplid. In die tijd heeft hij zich met hart en ziel ingezet en werd zo “het gezicht” van Poz&Proud. Altijd accuraat en wetend van de hoed en de rand.

Lees meer... >

Gepubliceerd: 28 juli 2019

De altijd super gezellige Pride Walk, het “activistische” zusje van de Parade, vond 27 juli weer plaats als opening van de Pride week.

Loop je volgend jaar ook mee?

Lees meer... >

Gepubliceerd: 26 maart 2019

Het aantal hiv-diagnoses is in de afgelopen drie jaar gedaald van 941 in 2015 tot 664 in 2018. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van Stichting HIV Monitoring (SHM). Nederland is hiermee goed op koers om het jaarlijks aantal nieuwe hiv-diagnoses tegen 2022 te halveren, één van de doelstellingen uit het Nationaal Actieplan soa, hiv en seksuele gezondheid.

Lees meer... >