Blog

Via blogs houdt Poz&Proud je op de hoogte van actuele gebeurtenissen, onderwerpen en thema's die zij onder de aandacht willen brengen.

Gepubliceerd: 13 juni 2024

'Together' is het thema van Queer & Pride Amsterdam 2024, en dat geldt zeker ook voor Poz&Proud. Want dit jaar vieren we hoe effectief de hiv-gemeenschap samen met voorvechters van PrEP, hiv-zorgprofessionals en onderzoekers naar genezing bijdragen aan de afname van het aantal nieuwe hiv-infecties.

Lees meer... >

Gepubliceerd: 23 augustus 2023

Voor het eerst sinds 2018 organiseert Poz&Proud weer een ManKracht-weekend voor homomannen met hiv van 29 september tot en met 1 oktober. Het weekend blijft net als de vorige edities een ontspannen samenkomen van mannen met hiv in een laagdrempelige en open sfeer. Iedereen kan hier helemaal zichzelf zijn zonder verplichtingen.

Lees meer... >

Gepubliceerd: 08 augustus 2023

Poz&Proud organiseert ook dit najaar weer Positive Yoga! Onze vertrouwde yogadocent Wim Liefting helpt je om in tien lessen energiek en ontspannen de herfst in te gaan. 

Lees meer... >

Gepubliceerd: 10 juli 2023

Poz&Proud heeft in 2022 praktisch alle geplande activiteiten kunnen uitvoeren. Lees meer over de hoogtepunten van Poz&Proud het afgelopen jaar. 

Lees meer... >

Gepubliceerd: 12 mei 2023

Op 23 april 2023 organiseerde Poz&Proud in het Betty Asfalt Complex in Amsterdam een paneldiscussie over hiv-genezing.

Lees meer... >

Gepubliceerd: 11 december 2022

Op 13 november heeft Poz&Proud de tweede themamiddag georganiseerd rondom het thema 'Hiv&Leeftijd'. Mede door deze middag hebben wij de Erepenning van Pride66 ontvangen.

Lees meer... >

Gepubliceerd: 15 juni 2022

Poz&Proud staat al jaren met een stand op de informatiemarkt van de Roze Zaterdag, die elk jaar in een andere stad in Nederland plaatsvindt. Dit jaar hebben we ons afgemeld voor de Roze Zaterdag op 18 juni in Rotterdam. We willen de reden daarvoor graag bekend maken.

Lees meer... >

Gepubliceerd: 25 april 2022

Met een jaar vertraging hebben we zondag 10 april eindelijk ons 15-jarig jubileum gevierd met een themamiddag over chemsex. Wat was het fijn om weer te kunnen samenkomen en ervaringen uit te delen! In dit blog: meer over de middag en de foto’s.

Lees meer... >

Gepubliceerd: 03 maart 2022

Om bekende reden ging de Canal Parade in 2020 en in 2021 niet door. Dus wat zijn we blij om aan te kunnen kondigen dat we begonnen zijn met de voorbereidingen voor de Canal Parade 2022

Lees meer... >

Gepubliceerd: 10 december 2021

De Hiv Vereniging stelt elk jaar een werkplan op voor het komend jaar. In dit werkplan zitten ook bijdrages van de regio’s en groepen van de Hiv Vereniging, waarin ze hun plannen voor het komend jaar verkondigen. In dit blog vind je de plannen van Poz&Proud voor het jaar 2022. 

Lees meer... >

Gepubliceerd: 23 juli 2021

Erwin, kerngroeplid Poz&Proud, was te gast bij Nynke Nijman, psycholoog en relatietheurapeut. Haar openhartige podcasts gaan over de diversiteit van seksualiteit, het onderhouden van je relatie en de impact van liefde. De podcast van 20 juli jl. ging over hoe het om anno 2021 is te leven met hiv. Het stigma rondom hiv is gebaseerd op de onzekerheid, angst en schaamte die er heersten in de jaren '80 en '90, terwijl de omstandigheden anno 2021 heel anders zijn.

Lees meer... >

Gepubliceerd: 11 mei 2021

Pride Amsterdam gaat dit jaar door. Door de 1,5 meter regel en het testen voor toegang tot de botenparade is de Canal Parade dit jaar helaas geen optie. De parade wordt daarom doorgeschoven naar 2022. Dan zal Poz&Proud er weer bij zijn. Voor de feesten, Pride Walk en Pride Park zijn er wellicht wel mogelijkheden. Duidelijkheid daarover volgt begin juli.

Lees meer... >

Gepubliceerd: 07 mei 2021

Sarah Stutterheim van de Universiteit van Maastricht deed onderzoek naar hoe stigma t.a.v. hiv leeft in Nederland. Om een tipje van de sluier op te op te lichten: het neemt af. Het onderzoek geeft ook tips om stigmatisering verder te verminderen. Daar zijn 'we' voornamelijk zelf verantwoordelijk voor. Hoe sta jij hier in?

Lees meer... >

Gepubliceerd: 01 mei 2021

Ook dit jaar geen herdenking op grote schaal op en rondom het Homomonument op de Westermarkt in Amsterdam. De adviezen van de Veiligheidsregio en het RIVM geven onvoldoende ruimte om dat verantwoord te kunnen doen met een groep van meer dan 1200 belangstellenden. Het comité 4 mei Herdenking Homomonument heeft na rijp beraad gekozen voor een livestreaming van een besloten plechtigheid vanuit de Westerkerk.

Lees meer... >

Gepubliceerd: 26 maart 2021

Vanaf 1 april 2021, en dat is geen grap, gaan we verder onder de paraplu van de Hiv Vereniging. Vrijwel vanaf het begin van Poz&Proud in 2006 hebben we een eigen website gehad en onderhouden. Vanuit de Vereniging kwam vorig jaar de wens om alle groepen en regio's op één site onder te brengen. Hiertegen hadden we nogal wat bedenkingen. We houden van onze vrijheid en wilden niet in het gareel lopen van de Hiv Vereniging. En we hadden er met name moeite mee dat we niet zouden kunnen zeggen en doen wat we wilden zonder dat het eerst via de Hiv Vereniging zou moeten lopen.

Lees meer... >