Eigen bedrijf

Mensen met hiv kunnen te maken hebben met wisselende energie. Het starten van een eigen bedrijf geeft je mogelijkheden om meer een eigen koers te varen. Je kunt het werk makkelijker aanpassen aan perioden van wisselende energie en je werktijden zelf bepalen.

In het kort:

  • Financiële onzekerheid groter zonder sociaal vangnet
  • Afsluiten (arbeidsongeschiktheids)verzekeringen lastiger vanwege hiv
  • Gevolgen voor pensioenopbouw en gebruik sociale verzekeringen

Realiseer je wel dat  er minder financiële zekerheid is, dat je niet kunt terugvallen op sociale voorzieningen en dat hiv het afsluiten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering lastiger maakt.

Laat je goed informeren

Het is belangrijk te weten wat je kunt doen als je voor jezelf wilt gaan beginnen en welke gevolgen er eventueel zijn. Bijvoorbeeld als je een uitkering hebt, je baan wilt opzeggen of minder wilt gaan werken.

Wanneer je besluit zelf je baan (deels) op te zeggen besef dan goed wat de financiële gevolgen kunnen zijn. En dat behalve de zekerheid van het dienstverband ook de zekerheid van pensioenregelingen en sociale verzekeringen eindigen.

Ook is het van belang goed te weten hoe je het beste in gesprek kan gaan met bijvoorbeeld een arbeidsdeskundige of werkcoach over je nieuwe plannen zonder hierbij je uitkering in gevaar te brengen. Laat je hierover dus op voorhand goed informeren.

Vragen?

Neem contact op met het Servicepunt: ma, di, do van 14.00 - 22.00 uur op 020 - 689 25 77 of stuur een e-mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

.

Deze informatie is nuttig