Reizen

Ga je kort of voor langere tijd op reis, hoe ga je dan om met de hiv-medicatie die mee moet. En als je tijdzones passeert, wat gebeurt er dan met het moment waarop je je medicatie slikt. Voorkom teleurstellingen door vooraf te kijken hoe het land van bestemming aankijkt tegen mensen met hiv. Soms zijn er reisbeperkingen.

Medicatie op reis

Iedereen gaat graag op reis. Misschien heb je zin in een korte stedentrip of in een lange avontuurlijke reis. Het is belangrijk je goed te informeren en voor te bereiden voordat je op reis gaat. Lees de tips hoe je het beste je hiv-medicatie meeneemt en hoe te handelen bij verschillende tijdzones.

Lees meer... >

Tijdsverschil en medicatie

Informatie over wat van belang is bij vakanties en hoe je het beste kunt omgaan met tijdsverschillen (ook die van zomer- en wintertijd). 

Lees meer... >

Reisbeperkingen en normen

Realiseer je je goed dat er in landen verschillend over hiv of over mensen met hiv wordt gedacht. Dat de wet- en regelgeving anders kan zijn. Soms moet je vooraf melden dat je hiv hebt bij het hebben van een seksuele contact. Ook al vrij je veilig met een condoom. Mocht je dit niet gedaan hebben dan kan het als een strafbaar feit gezien worden. Laat je dus niet hierdoor verrassen. 

Lees meer... >