Blijf op de hoogte

Berichten vanuit de Hiv Vereniging: over standpunten die zij heeft over (actuele) onderwerpen rondom leven met hiv en nieuws uit congressen die bezocht worden. Ook houden belangenbehartigers je hier op de hoogte over hun inspanningen en lees je berichten vanuit het bestuur.

Gepubliceerd: 08 mei 2024

Onlangs vond de CROI conferentie plaats in Denver (VS), waarbij meer dan 3600 onderzoekers uit 73 landen samenkwamen om de laatste ontwikkelingen omtrent infectieziekten – waaronder hiv – met elkaar te delen. We lichten er vijf opvallende bevindingen voor je uit.

Lees meer... >

Gepubliceerd: 01 mei 2024

Zondag 23 juni organiseert de Hiv Vereniging de eerste wandeling met de Wandelclub HIV (Heerlijk Inspannende Voettochten). Vind je wandelen ook fijn? Meld je aan en loop met ons mee.

Lees meer... >

Gepubliceerd: 29 april 2024

Dit jaar organiseert ShivA weer Kloosterdagen en wel van 25 tot en met 29 juli én van 3 tot en met 6 oktober. Het thema is 'Gewoon genieten'. Tijdens de Kloosterdagen is er rust en ruimte en zijn er programmaonderdelen die je helpen zelf het antwoord te vinden op de vraag die jou bezig houdt. Je bent van harte welkom deel te nemen.

Lees meer... >

Gepubliceerd: 22 april 2024

Een extra reden om gauw weer eens aan te schuiven voor een lunch of dinner bij de Hiv Vereniging: je kunt bij ons het prachtige project Stigma Voorbij van Marjolein Annegarn bekijken.

Lees meer... >

Gepubliceerd: 02 april 2024

Vul de enquête in en denk met ons mee.

Lees meer... >

Gepubliceerd: 28 maart 2024

De Ledenraad van de Hiv Vereniging kwam bij elkaar op 2 maart voor een vergadering en een teambuildingsmiddag. Jan uit Hengelo is lid van de Ledenraad en brengt verslag uit.

Lees meer... >

Gepubliceerd: 27 maart 2024

En daar mogen we best even bij stilstaan.

Lees meer... >

Gepubliceerd: 13 maart 2024

GJ Wielinga (53) is op 2 maart in het bestuur van de Hiv Vereniging gekozen door de ledenraad. “Open zijn over mijn hiv is altijd mijn strategie geweest.”

Lees meer... >

Gepubliceerd: 11 maart 2024

Het is al weer even geleden, maar daarom de moeite van te lezen niet minder waard: het Young Ones Weekend van 24 tot 26 november in Almere. De groep bestond uit 28 jongeren van 12 tot 18 jaar, acht begeleiders en een kok. Vier van de begeleiders zijn oud-Young Ones, die in het verleden zelf deelnemer waren. Het werd opnieuw een weekend om nooit te vergeten. Een deelnemer (16 jaar), en twee begeleiders, waaronder een oud-Young One, doen verslag. 

Lees meer... >

Gepubliceerd: 04 maart 2024

Of je het leuk vindt of niet, vanaf 1 maart mag je weer belastingaangifte doen. Dan staat jouw aangifte 2023 klaar bij Mijn Belastingdienst. Als je hiv hebt, kun je voor extra kosten komen te staan. Sommige hiervan kun je opvoeren bij je aangifte. Ook als je niet of nauwelijks belasting hoeft te betalen kun je toch in aanmerking komen voor teruggave. Zeker als je krap bij kas zit: Laat geen geld liggen! 

Lees meer... >

Gepubliceerd: 20 februari 2024

Stichting Mara richt zich op mensen met hiv en aids in Rotterdam en is op zoek naar een geestelijkverzorger. 

Lees meer... >

Gepubliceerd: 20 februari 2024

De magie van verwantschap en saamhorigheid: precies daarover gaat Share the Power, dé communitydag voor mensen met hiv. Pieken en dalen is één van de thema’s. Want als het even wat minder gaat, hoe krabbel jij er dan weer uit? We hebben een mooi gevarieerd programma met keuze uit veel workshops.
Bestel nú je toegangskaart(en).

Lees meer... >

Gepubliceerd: 09 februari 2024

Gisterochtend vroeg is Niels weggegleden uit het leven. Niels was actief in regio Noord-Nederland, bij Positive Families, hij was peercounselor, voorlichter en bestuurslid. We zijn diepgeraakt door zijn overlijden. We herdenken Niels met groot respect en liefde. Verschillende personen binnen de vereniging halen herinneringen op. ‘Integer, warm, wijs en zachtaardig’ zijn woorden die Niels kenmerken.
Niels werd 37 jaar.

Lees meer... >

Gepubliceerd: 08 februari 2024

KIJKTIP: Pauline Moret, sinds jaar en dag vrijwilliger bij de Hiv Vereniging, werd afgelopen november uitgenodigd om voor TedX te spreken over hiv en stigma.

Lees meer... >

Gepubliceerd: 30 januari 2024

Kijktip: BNN/VARA zendt op 8 februari de documentaire 'De erfenis van Els Borst' uit (22:20 uur, NPO 2).

Lees meer... >