Blijf op de hoogte

Berichten vanuit de Hiv Vereniging: over standpunten die zij heeft over (actuele) onderwerpen rondom leven met hiv en nieuws uit congressen die bezocht worden. Ook houden belangenbehartigers je hier op de hoogte over hun inspanningen en lees je berichten vanuit het bestuur.

Gepubliceerd: 11 september 2023

Er vindt allerlei onderzoek plaats naar een manier om hiv te genezen. Wat vinden mensen met hiv zelf daarin belangrijk? Onderzoeker Maaike Noorman van de Universiteit Utrecht brengt het in kaart en de Hiv Vereniging steunt haar daarbij. Van harte nodigen we je uit om de vragenlijst in te vullen.

Lees meer... >

Gepubliceerd: 31 augustus 2023

Op 10 maart 2020 was de laatste en na drie-en-een-half jaar komt het dinsdagavonddiner terug: voorlopig elke derde dinsdag van de maand en we beginnen op 19 september. Meld je aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lees meer... >

Gepubliceerd: 23 augustus 2023

Voor het eerst sinds 2018 organiseert Poz&Proud weer een ManKracht-weekend voor homomannen met hiv van 29 september tot en met 1 oktober. Het weekend blijft net als de vorige edities een ontspannen samenkomen van mannen met hiv in een laagdrempelige en open sfeer. Iedereen kan hier helemaal zichzelf zijn zonder verplichtingen.

Lees meer... >

Gepubliceerd: 15 augustus 2023

De Hiv Vereniging organiseert samen met stichting hiv monitoring webinars. In de webinar op donderdag, 7 september van 19.30 uur - 20.30 uur, gaan Marc van der Valk (stichting hiv monitoring) en Reina Foppen (Hiv Vereniging) in gesprek met tafelgasten over 'Oud(er) worden met hiv'. De hiv-gemeenschap vergrijst en mensen met hiv komen in de ouderenzorg terecht. Een belangrijk onderwerp om over door te praten. Meld je aan, de webinar is gratis.

Lees meer... >

Gepubliceerd: 31 juli 2023

In Brisbane (Australië) vond van 23 tot en met 26 juli de 12e editie van de IAS (International Aids Society) plaats. Op deze conferentie worden de nieuwste wetenschappelijke inzichten gedeeld en gaan wetenschappers en community met elkaar in gesprek. Wij presenteren hier een greep uit het belangrijkste nieuws dat via deze conferentie naar buiten is gekomen.

Lees meer... >

Gepubliceerd: 26 juli 2023

Zet deze in je agenda en bestel kaarten: The Power of Love komt er weer aan. Inderdaad: de leukste dag van het jaar om hiv te hebben!

Lees meer... >

Gepubliceerd: 26 juli 2023

De hiv-gemeenschap vergrijst, voor het eerst komen mensen met hiv in de ouderenzorg terecht. Welke fysieke problemen die specifiek zijn voor hiv brengen we mee? En met welke mentale uitdagingen krijgen we te maken? 

Lees meer... >

Gepubliceerd: 25 juli 2023

De inkomensgrenzen voor zorgtoeslag zijn de afgelopen jaren telkens ruimer geworden en nog eens extra verhoogd voor 2023. De kosten voor je zorgpremie worden elk jaar hoger en het leven steeds duurder, dus het is de moeite waard om te checken of je in aanmerking komt. Maak een proefberekening over 2023, lees hier hoe je dit kunt doen. 

Lees meer... >

Gepubliceerd: 11 juli 2023

Ben je benieuwd naar wat we het afgelopen jaar allemaal hebben gedaan? Lees het Jaarverslag 2022.

Lees meer... >

Gepubliceerd: 05 juli 2023

Afgelopen maand kwam de Ledenraad van de Hiv Vereniging weer bijeen. Deelnemer Cees brengt verslag uit: graag meer aandacht voor ouder worden met hiv en veranderende zorgbehoefte, informatie over nieuwe medicatie op de website, en informatie over onderling contact en activiteiten in de regio. 

Lees meer... >

Gepubliceerd: 03 juli 2023

Zo’n drie en een half jaar nadat ze vervroegd met pensioen ging overleed onze oud-medewerker Anneke Victorie. Ze was al langere tijd ziek en werd 68 jaar. Haar afscheid was vrijdag 30 juni op een zonovergoten Westgaarde in Amsterdam met veel mensen, waaronder een flinke groep personen van de Hiv Vereniging. Oud-collega Ronald Vos sprak namens de vereniging. Meerdere (oud)-collega’s en -vrijwilligers memoreren Anneke als een warme, gezellige, betrokken collega met humor en hart voor mensen.

Lees meer... >

Gepubliceerd: 26 juni 2023

Ons bereikte het droevige bericht dat afgelopen zaterdag, 24 juni, onze oud-medewerker Anneke Victorie is overleden. 

Lees meer... >

Gepubliceerd: 22 juni 2023

Stichting hello gorgeous organiseert weer RESET, de workshopreeks die je weerbaarheid tegen (zelf)stigma vergroot en je kijk op je leven met hiv positief verandert. Meld je aan! Het is gratis.

Lees meer... >

Gepubliceerd: 14 juni 2023

De Hiv Vereniging organiseert samen met stichting hiv monitoring (SHM) een serie webinars over leven met hiv. Begin juni gingen Marc van der Valk (SHM) en Reina Foppen (voorzitter van de Hiv Vereniging) in deze reeks in gesprek met tafelgasten over het onderwerp anuskankerscreening (AIN) en hiv.

Lees meer... >

Gepubliceerd: 08 juni 2023

'You are included' is het thema van Queer & Pride Amsterdam 2023, en dat geldt zeker ook voor Poz&Proud: onder de noemer 'Sexpress Yourself'' varen we dit jaar weer mee met de Canal Parade, met een inclusieve, kleurrijke en sexy boot! 

Lees meer... >