Servicepunt

Voor vragen over leven met hiv.
Maandag, dinsdag, donderdag van 14.00 - 22.00 uur op 020 - 689 25 77.

Ervaringsdeskundige vrijwilligers staan je te woord en helpen je om vanuit verschillende invalshoek naar vragen en onderwerpen te kijken.
Je kunt ook online je vraag stellen. Neem je liever contact op per e-mail? Stuur dan een bericht aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Iemand anders spreken met hiv, bij voorkeur ‘op maat’

Je kunt het Servicepunt benaderen voor alle vragen over leven met hiv. We zijn er voor mensen met hiv, hun partner, familie, collega of professionals die informatie zoeken over hiv. Onderwerpen kunnen uiteen lopen van medische tot maatschappelijke of juridische vragen. Altijd is er een luisterend oor en de vrijwilligers denken graag met je mee. Vanuit het principe van empowerment willen we de zelfredzaamheid van mensen met hiv verbeteren.

Zijn vragen heel specialistisch of complex dan worden deze overgedragen aan professionele stafmedewerkers (zij fungeren als achterwacht).

Signaal

Signalen uit de praktijk zijn zeer waardevol voor de Hiv Vereniging. Bijvoorbeeld over levering van medicatie, ontevredenheid over een behandeling of discriminatie. Je signaal geeft inzage in de ervaringen van mensen met hiv en biedt de vereniging de mogelijkheid problemen op te lossen, actie te ondernemen en aandacht te vragen voor verbeterpunten. Heb je een ervaring die je onder de aandacht wilt brengen, neem dan contact op met het Servicepunt.

Activiteiten

Verschillende groepen en regio’s binnen de Hiv Vereniging organiseren activiteiten en bijeenkomsten. Daarnaast bieden we een workshopreeks voor mensen die recent hun hiv-diagnose gehoord hebben en peer-counseling voor een persoonlijk gesprek. Via het Servicepunt kun je je aanmelden en zij vertellen je graag meer over het aanbod.

Voorlichting over leven met hiv

De Hiv Vereniging vindt het belangrijk met voorlichting hiv op een positieve wijze onder de aandacht te brengen. Voorlichting gaat over het vertellen van een persoonlijk verhaal over leven met hiv of als direct betrokkenen. Voorlichting is een persoonlijke vorm van informatievoorziening en biedt een doelgroep de gelegenheid vragen te stellen. Neem contact op met het Servicepunt als je een voorlichting wilt organiseren.

Media (Human Interest)

Op de website staat informatie voor pers en media. Voor interviews en standpunten vanuit de Hiv Vereniging vind je daar de gegevens van onze contactpersoon media. We werken met een media-aanvraagformulier als er interesse is om iemand met hiv te interviewen. Door dit aanvraagformulier kunnen we beter en sneller een goede match maken en extra mogelijkheden aanbieden voor u als medium. Het aanvraagformulier is te downloaden of op te vragen bij de contactpersoon media.

De vereniging

Ook voor vragen over de vereniging en vrijwilligerswerk kun je het Servicepunt benaderen.  

Bekijk of download hier het hele pdf aanbod van onderling contact en ondersteuning (1.13 MB)  vanuit de vereniging.

Deze informatie is nuttig