Servicepunt

Wij staan je te woord en helpen je om vanuit verschillende invalshoeken naar vragen en onderwerpen te kijken over hiv en het leven met hiv. Wij bieden ondersteuning en onderling contact en laten je alles weten over de activiteiten van de Hiv Vereniging.

Het Servicepunt is open op: maandag, dinsdag en donderdag van 14.00 tot 22.00 uur.

We zijn op verschillende manieren bereikbaar:

  • Je kan met ons bellen op 020 689 25 77
  • Je kan mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Je kan chatten via Whatsapp: 31 6 4319 6269
  • Je kan je vraag stellen via de website via dit formulier

Je kan ook langskomen bij de Hiv Vereniging, elke dinsdag van 14.00 tot 16.00 (inloopspreekuur). Wij hebben koffie en thee klaarstaan en je kunt bij ons terecht met je verhaal. Het adres is Eerste Helmerstraat 17-A3 in Amsterdam.

Contact en informatie

Benader het Servicepunt voor alle vragen over hiv en leven met hiv. We zijn er voor mensen met hiv, maar ook voor de partner, familie, collega, en voor professionals die informatie zoeken. Onderwerpen kunnen uiteen lopen van medische tot maatschappelijke of juridische vragen. Altijd is er een luisterend oor en we denken graag met je mee.

Zijn vragen heel specialistisch of complex dan dragen we deze over aan onze belangenbehartigers (belangenbehartiger maatschappelijke & juridische zaken, of de belangenbehartiger medische zaken & zorg).

Signaal

Signalen uit de praktijk zijn zeer waardevol voor de Hiv Vereniging. Bijvoorbeeld over levering van medicatie, ontevredenheid over een behandeling of discriminatie. Je signaal geeft inzage in de ervaringen van mensen met hiv en biedt de vereniging de mogelijkheid problemen op te lossen, actie te ondernemen en aandacht te vragen voor verbeterpunten. Heb je een ervaring die je onder de aandacht wilt brengen, neem dan contact op met het Servicepunt.

Inloopspreekuur

Elke dinsdag is er een inloopspreekuur bij het Servicepunt. Hiermee willen we de drempel verlagen en toegankelijker zijn voor mensen met hiv en hun naasten. Het inloopspreekuur is van 14.00 tot 16.00 en is in Amsterdam (Eerste Helmerstraat 17-A3). Je kunt langskomen met je vragen, problemen of om je verhaal te delen. We zitten voor je klaar met een kop koffie of thee. Zijn je vragen heel specialistisch of complex? Bel van te voren dan even het Servicepunt en kondig je komst aan, dan zorgen wij dat een van de belangenbehartigers aanwezig is om je op te vangen.

Activiteiten

Verschillende groepen en regio’s binnen de Hiv Vereniging organiseren activiteiten en bijeenkomsten. Daarnaast bieden we een workshopreeks voor mensen die recent hun hiv-diagnose hebben gehoord en peer-counseling voor één-op-ééngesprekken met een peer. Via het Servicepunt kan je je aanmelden en vertellen we je graag meer over het aanbod.

Voorlichting over leven met hiv

De Hiv Vereniging vindt het belangrijk met voorlichting hiv op een positieve wijze onder de aandacht te brengen. Voorlichting gaat over het vertellen van een persoonlijk verhaal over leven met hiv of als direct betrokkenen. Voorlichting is een persoonlijke vorm van informatievoorziening en biedt een doelgroep de gelegenheid vragen te stellen. Neem contact op met het Servicepunt als je een voorlichting wilt organiseren. Hier vind je meer informatie over voorlichting.

De vereniging en vrijwilligerswerk

Ook voor vragen over de vereniging en vrijwilligerswerk kun je het Servicepunt benaderen. Laat je alvast laten inspireren.             

Deze informatie is nuttig