vanuit de vereniging

Ons verenigingsbestuur zet beleidslijnen uit en legt verantwoording af aan de ledenvergadering.

Gepubliceerd: 30 november 2023

De Ledenraad blikte onlangs terug op de eerste twee jaar van het eigen bestaan en blikt vooruit naar 2024: mooi om te zien hoe de Nationale Hiv Alliantie steeds meer vorm krijgt. 

Lees meer... >

Gepubliceerd: 01 november 2023

Over tien dagen is het al zover: een nieuwe editie van The Power of Love in het Beatrixtheater in Utrecht. De leukste dag om hiv te hebben: dit staat er op zaterdag 11 november het programma! 

Lees meer... >

Gepubliceerd: 17 oktober 2023

Poz&Proud houdt op 12 november een infomiddag met als thema 'Hiv in de media': hoe schrijven journalisten over hiv, en hoe komt het eigenlijk dat zo weinig BN'ers open durven zijn over hun hiv? Kom je ook? Toegang is gratis.

Lees meer... >

Gepubliceerd: 03 oktober 2023

Een boeiend onderwerp, en een mooie opkomst: Ben Ehlting organiseerde namens de Long Term Survivors van de Hiv Vereniging de paneldiscussie ‘Hiv-positief de ouderenzorg in’. In het kader van de Senior Pride was een ruimte beschikbaar gesteld in The Social Hub in Amsterdam.

Lees meer... >

Gepubliceerd: 02 oktober 2023

Vorige week vond de Fast Track Cities-conferentie plaats in Amsterdam. Voorzitter van de Hiv Vereniging Reina Foppen sprak tijdens de opening over het belang van het afbreken van stigma en het betrekken van de hiv-community bij het behalen van het doel: 0 nieuwe hiv-infecties: 'If you stand with us, we will stand with you.' Bij dezen publiceren we de Engelstalige speech.

Lees meer... >

Gepubliceerd: 27 september 2023

Spreken we voortaan over 'advanced HIV disease' in plaats van aids? Het was één van de onderwerpen die aan de orde kwam tijdens het jongste overleg van de Ledenraad.

Lees meer... >

Gepubliceerd: 31 augustus 2023

Op 10 maart 2020 was de laatste en na drie-en-een-half jaar komt het dinsdagavonddiner terug: voorlopig elke derde dinsdag van de maand. Meld je aan via het Servicepunt.

Lees meer... >

Gepubliceerd: 23 augustus 2023

Voor het eerst sinds 2018 organiseert Poz&Proud weer een ManKracht-weekend voor homomannen met hiv van 29 september tot en met 1 oktober. Het weekend blijft net als de vorige edities een ontspannen samenkomen van mannen met hiv in een laagdrempelige en open sfeer. Iedereen kan hier helemaal zichzelf zijn zonder verplichtingen.

Lees meer... >

Gepubliceerd: 15 augustus 2023

De Hiv Vereniging organiseert samen met stichting hiv monitoring webinars. In de webinar op donderdag, 7 september van 19.30 uur - 20.30 uur, gaan Marc van der Valk (stichting hiv monitoring) en Reina Foppen (Hiv Vereniging) in gesprek met tafelgasten over 'Oud(er) worden met hiv'. De hiv-gemeenschap vergrijst en mensen met hiv komen in de ouderenzorg terecht. Een belangrijk onderwerp om over door te praten. Meld je aan, de webinar is gratis.

Lees meer... >

Gepubliceerd: 26 juli 2023

Zet deze in je agenda en bestel kaarten: The Power of Love komt er weer aan. Inderdaad: de leukste dag van het jaar om hiv te hebben!

Lees meer... >

Gepubliceerd: 11 juli 2023

Ben je benieuwd naar wat we het afgelopen jaar allemaal hebben gedaan? Lees het Jaarverslag 2022.

Lees meer... >

Gepubliceerd: 05 juli 2023

Afgelopen maand kwam de Ledenraad van de Hiv Vereniging weer bijeen. Deelnemer Cees brengt verslag uit: graag meer aandacht voor ouder worden met hiv en veranderende zorgbehoefte, informatie over nieuwe medicatie op de website, en informatie over onderling contact en activiteiten in de regio. 

Lees meer... >

Gepubliceerd: 03 juli 2023

Zo’n drie en een half jaar nadat ze vervroegd met pensioen ging overleed onze oud-medewerker Anneke Victorie. Ze was al langere tijd ziek en werd 68 jaar. Haar afscheid was vrijdag 30 juni op een zonovergoten Westgaarde in Amsterdam met veel mensen, waaronder een flinke groep personen van de Hiv Vereniging. Oud-collega Ronald Vos sprak namens de vereniging. Meerdere (oud)-collega’s en -vrijwilligers memoreren Anneke als een warme, gezellige, betrokken collega met humor en hart voor mensen.

Lees meer... >

Gepubliceerd: 26 juni 2023

Ons bereikte het droevige bericht dat afgelopen zaterdag, 24 juni, onze oud-medewerker Anneke Victorie is overleden. 

Lees meer... >

Gepubliceerd: 22 juni 2023

Stichting hello gorgeous organiseert weer RESET, de workshopreeks die je weerbaarheid tegen (zelf)stigma vergroot en je kijk op je leven met hiv positief verandert. Meld je aan! Het is gratis.

Lees meer... >