vanuit de vereniging

Ons verenigingsbestuur zet beleidslijnen uit en legt verantwoording af aan de ledenvergadering.

Gepubliceerd: 02 april 2024

Vul de enquête in en denk met ons mee.

Lees meer... >

Gepubliceerd: 28 maart 2024

De Ledenraad van de Hiv Vereniging kwam bij elkaar op 2 maart voor een vergadering en een teambuildingsmiddag. Jan uit Hengelo is lid van de Ledenraad en brengt verslag uit.

Lees meer... >

Gepubliceerd: 27 maart 2024

En daar mogen we best even bij stilstaan.

Lees meer... >

Gepubliceerd: 13 maart 2024

GJ Wielinga (53) is op 2 maart in het bestuur van de Hiv Vereniging gekozen door de ledenraad. “Open zijn over mijn hiv is altijd mijn strategie geweest.”

Lees meer... >

Gepubliceerd: 11 maart 2024

Het is al weer even geleden, maar daarom de moeite van te lezen niet minder waard: het Young Ones Weekend van 24 tot 26 november in Almere. De groep bestond uit 28 jongeren van 12 tot 18 jaar, acht begeleiders en een kok. Vier van de begeleiders zijn oud-Young Ones, die in het verleden zelf deelnemer waren. Het werd opnieuw een weekend om nooit te vergeten. Een deelnemer (16 jaar), en twee begeleiders, waaronder een oud-Young One, doen verslag. 

Lees meer... >

Gepubliceerd: 04 maart 2024

Of je het leuk vindt of niet, vanaf 1 maart mag je weer belastingaangifte doen. Dan staat jouw aangifte 2023 klaar bij Mijn Belastingdienst. Als je hiv hebt, kun je voor extra kosten komen te staan. Sommige hiervan kun je opvoeren bij je aangifte. Ook als je niet of nauwelijks belasting hoeft te betalen kun je toch in aanmerking komen voor teruggave. Zeker als je krap bij kas zit: Laat geen geld liggen! 

Lees meer... >

Gepubliceerd: 20 februari 2024

Stichting Mara richt zich op mensen met hiv en aids in Rotterdam en is op zoek naar een geestelijkverzorger. 

Lees meer... >

Gepubliceerd: 20 februari 2024

De magie van verwantschap en saamhorigheid: precies daarover gaat Share the Power, dé communitydag voor mensen met hiv. Pieken en dalen is één van de thema’s. Want als het even wat minder gaat, hoe krabbel jij er dan weer uit? We hebben een mooi gevarieerd programma met keuze uit veel workshops.
Bestel nú je toegangskaart(en).

Lees meer... >

Gepubliceerd: 09 februari 2024

Gisterochtend vroeg is Niels weggegleden uit het leven. Niels was actief in regio Noord-Nederland, bij Positive Families, hij was peercounselor, voorlichter en bestuurslid. We zijn diepgeraakt door zijn overlijden. We herdenken Niels met groot respect en liefde. Verschillende personen binnen de vereniging halen herinneringen op. ‘Integer, warm, wijs en zachtaardig’ zijn woorden die Niels kenmerken.
Niels werd 37 jaar.

Lees meer... >

Gepubliceerd: 08 februari 2024

KIJKTIP: Pauline Moret, sinds jaar en dag vrijwilliger bij de Hiv Vereniging, werd afgelopen november uitgenodigd om voor TedX te spreken over hiv en stigma.

Lees meer... >

Gepubliceerd: 30 januari 2024

Kijktip: BNN/VARA zendt op 8 februari de documentaire 'De erfenis van Els Borst' uit (22:20 uur, NPO 2).

Lees meer... >

Gepubliceerd: 18 januari 2024

Herken je dat? Dat je van alles wilt doen, maar dat je lijf niet zo goed meer wil meewerken. Omdat je ouder bent geworden en gas terug moet nemen. Of omdat hiv en al die jaren dat je braaf je hiv-medicatie neemt z'n tol eisen. Ja, ouderdom en ouder worden komen met gebreken, maar hoe ga je ermee om? Onze voorzitter, Reina Foppen, schreef hier aan het begin van dit jaar een mooie overpeinzing over.

Lees meer... >

Gepubliceerd: 17 januari 2024

Hiv-organisatie ShivA richt zich op mensen met hiv in kwetsbare posities en is op zoek naar een fondsenwerver voor het bekostigen van activiteiten.

Lees meer... >

Gepubliceerd: 05 december 2023

Afgelopen vrijdag, tijdens Wereldaidsdag, vond in de Jaarbeurs in Utrecht het congres Soa*Hiv*Seks 2023 plaats. Voorzitter van de Hiv Vereniging Reina Foppen droeg daar onderstaande speech voor: 'Dit jaar gaat het over vrouwen met hiv omdat dat hoognodig is en wij strijdbaar zijn.'

Lees meer... >

Gepubliceerd: 30 november 2023

De Ledenraad blikte onlangs terug op de eerste twee jaar van het eigen bestaan en blikt vooruit naar 2024: mooi om te zien hoe de Nationale Hiv Alliantie steeds meer vorm krijgt. 

Lees meer... >