Peer-counseling

Echt doorpraten met iemand die al langer leeft met hiv en die luistert vanuit ervaringsdeskundigheid en empathie.

Het voeren van gesprekken gebeurt op basis van herkenbaarheid en gelijkwaardigheid en de begeleiding is kortdurend– ca. 3-5 gesprekken. Matching gebeurt op basis van raakvlakken en herkenning tussen aanvrager en peer-counselor. Onderwerpen die in gesprekken aan de orde kunnen komen zijn: stigma, wie/hoe vertel ik het, seksualiteit, schuld/schaamte, medicatie, toekomst.

Verspreid over het land wonend zijn mannen en vrouwen getraind als peer-counselors. De peer-counselors zijn cultuursensitief, met Nederlandse achtergrond en met migratie-achtergrond. Begeleiding door een peer-counselor beperkt zich tot leven met hiv – voor andere (psychosociale, maatschappelijke) problematiek wordt verwezen naar andere mogelijkheden en professionals.

Dit aanbod is geschikt voor mensen die kortgeleden zijn gediagnosticeerd of al jaren in dezelfde cirkel ronddraaien. De counseling bestaat uit enkele gesprekken en ontmoetingen. Kernpunten zijn: luisteren, uitwisselen, bevorderen van acceptatie en stimuleren van zelf-management van hiv als chronische aandoening. De matchmaker in de Hiv Vereniging neemt de aanvraag binnen drie werkdagen in behandeling.

Als u niet precies weet welk aanbod het beste past, helpt het Servicepunt u graag. Het Servicepunt is bereikbaar op 020 - 689 25 77, elke ma, di en do van 14.00 - 22.00 uur.
Bekijk of download hier het hele pdf aanbod van onderling contact en ondersteuning (1.13 MB) .

Aanvraagformulier voor peer-counseling

Vul hier de gegevens in voor de aanvraag voor een peer-counselor.

U ontvangt uiterlijk na drie werkdagen bericht. Privacy wordt gerespecteerd.

Voor wie is de peer-counseling:

(alleen voor mensen met hiv)

Naam(*)
Voer je naam in

Telefoonnummer(*)
Voer je telefoonnummer in

Er wordt contact gelegd via WhatsApp of sms

Geslacht(*)
Maak een keuze

Leeftijd(*)
Voer je geboortejaar in

Nationaliteit / culturele achtergrond / religie(*)