Pride Amsterdam 2021 gaat door. Canal Parade helaas niet.

Gepubliceerd: 11 mei 2021

Pride Amsterdam gaat dit jaar door. Door de 1,5 meter regel en het testen voor toegang tot de botenparade is de Canal Parade dit jaar helaas geen optie. De parade wordt daarom doorgeschoven naar 2022. Dan zal Poz&Proud er weer bij zijn. Voor de feesten, Pride Walk en Pride Park zijn er wellicht wel mogelijkheden. Duidelijkheid daarover volgt begin juli.

Dit jaar wordt uitgebreid stilgestaan bij 25 jaar Pride Amsterdam dat plaats zal vinden van 31 juli tot en met 8 augustus 2021. “Met Pride vieren we het verschil, de liefde en de vrijheid om te zijn wie je wil zijn. Acceptatie en emancipatie begint met zichtbaar zijn. Daarom is het van groot belang dat onze stad weer samenkomt om verschil te vieren en aandacht te vragen voor een ieder die deze vrijheid niet heeft. Tuurlijk hebben we rekening te houden met corona, maar wij zetten ons ook dit jaar weer in om mogelijk te maken wat wel kan. Eind juli vieren we 25 jaar Pride. Dat doen we veilig, met plezier en vooral met overtuiging: juist nu,” aldus wethouder Rutger Groot Wassink.

Iconische en betekenisvolle foto’s gezocht

Rondom 25 jaar Pride Amsterdam zijn 25 thema’s uitgekozen waarin fotografen hun foto’s kunnen insturen. Deze worden vervolgens beoordeeld door een deskundige jury onder leiding van Cornald Maas. De beste beelden zullen in de tentoonstelling en het fotoboek worden opgenomen. Bovendien maken inzenders kans op een aantal speciale prijzen waaronder drie keer € 2500,-. Thema’s zijn onder meer ‘Statement Boten’ voor de beste deelnemers uit 25 jaar botenparade, ‘In memoriam’ voor overleden Pride iconen aan wie de herinnering en inzet voor de strijd levend moet blijven en er zijn categorieën voor de vele commissies en activiteiten voor de uiteenlopende doelgroepen van de LHBTIQ+ gemeenschap. Insturen kan tot 1 juni. Meer informatie is te vinden op www.pride.amsterdam/celebratingdiversity.

Lees het volledige persbericht hier.

 

Deze informatie is nuttig