Blog

Via blogs houdt Poz&Proud je op de hoogte van actuele gebeurtenissen, onderwerpen en thema's die zij onder de aandacht willen brengen.

Published: 23 July 2021

Erwin, kerngroeplid Poz&Proud, was te gast bij Nynke Nijman, psycholoog en relatietheurapeut. Haar openhartige podcasts gaan over de diversiteit van seksualiteit, het onderhouden van je relatie en de impact van liefde. De podcast van 20 juli jl. ging over hoe het om anno 2021 is te leven met hiv. Het stigma rondom hiv is gebaseerd op de onzekerheid, angst en schaamte die er heersten in de jaren '80 en '90, terwijl de omstandigheden anno 2021 heel anders zijn.

Read more ... >

Published: 11 May 2021

Pride Amsterdam gaat dit jaar door. Door de 1,5 meter regel en het testen voor toegang tot de botenparade is de Canal Parade dit jaar helaas geen optie. De parade wordt daarom doorgeschoven naar 2022. Dan zal Poz&Proud er weer bij zijn. Voor de feesten, Pride Walk en Pride Park zijn er wellicht wel mogelijkheden. Duidelijkheid daarover volgt begin juli.

Read more ... >

Published: 07 May 2021

Sarah Stutterheim van de Universiteit van Maastricht deed onderzoek naar hoe stigma t.a.v. hiv leeft in Nederland. Om een tipje van de sluier op te op te lichten: het neemt af. Het onderzoek geeft ook tips om stigmatisering verder te verminderen. Daar zijn 'we' voornamelijk zelf verantwoordelijk voor. Hoe sta jij hier in?

Read more ... >

Published: 01 May 2021

Ook dit jaar geen herdenking op grote schaal op en rondom het Homomonument op de Westermarkt in Amsterdam. De adviezen van de Veiligheidsregio en het RIVM geven onvoldoende ruimte om dat verantwoord te kunnen doen met een groep van meer dan 1200 belangstellenden. Het comité 4 mei Herdenking Homomonument heeft na rijp beraad gekozen voor een livestreaming van een besloten plechtigheid vanuit de Westerkerk.

Read more ... >

Published: 26 March 2021

Vanaf 1 april 2021, en dat is geen grap, gaan we verder onder de paraplu van de Hiv Vereniging. Vrijwel vanaf het begin van Poz&Proud in 2006 hebben we een eigen website gehad en onderhouden. Vanuit de Vereniging kwam vorig jaar de wens om alle groepen en regio's op één site onder te brengen. Hiertegen hadden we nogal wat bedenkingen. We houden van onze vrijheid en wilden niet in het gareel lopen van de Hiv Vereniging. En we hadden er met name moeite mee dat we niet zouden kunnen zeggen en doen wat we wilden zonder dat het eerst via de Hiv Vereniging zou moeten lopen.

Read more ... >

Published: 01 March 2021

De Hiv Vereniging maakt elk jaar een jaarverslag over het afgelopen jaar. In dit jaarverslag zitten ook bijdrages van de regio’s en groepen van de Hiv Vereniging. Hier lees je het verslag over 2020 van Poz&Proud.

Read more ... >

Published: 16 June 2020

Gezien het succes in Amsterdam zijn er gesprekken geweest in Amersfoort, om daar ook, vanaf 2020, een CD4 borrel op te zetten. Deze zal elke 1e zondag van de maand zijn.

Read more ... >

Published: 26 May 2020

Afgelopen weekend had ondergetekende en Erwin, Poz&Proud mede-kerngroeplid, een super interessante zaterdag voor de vrijwilligers van de Hiv Vereniging over n=n en de stand van zaken en hoe je n=n “uitdraagt” in je vrijwillgerswerkzaamheden.

Read more ... >

Published: 19 May 2020

Door het organiseren van borrels in een populaire homobar in Amsterdam, aanwezig te zijn op Roze Zaterdag, dit jaar in Venlo, en de deelname aan de Pride Walk & Canal Parade werkt Poz&Proud op een activistische manier aan de zichtbaarheid van hiv.

Read more ... >

Published: 02 December 2019

Uit plus> magazine van de hiv vereniging, winter 2019: Daan over haar relatie met hiv-positieve Louis. “Ik werd met open armen ontvangen, ook op de boot van Poz&Proud tijdens de Canal Parade in Amsterdam. De saamhorigheid die ik daar voelde, was super. Het maakte niet uit wie je bent.”

Read more ... >

Published: 18 August 2019

Goed nieuws, slecht nieuws.

Eerst het slechte nieuws: Kerngroeplid en coördinator Jörgen heeft ons verlaten. Jörgen was vanaf 2011 vrijwilliger bij Poz&Proud en vanaf 2014 kerngroeplid. In die tijd heeft hij zich met hart en ziel ingezet en werd zo “het gezicht” van Poz&Proud. Altijd accuraat en wetend van de hoed en de rand.

Read more ... >

Published: 28 July 2019

De altijd super gezellige Pride Walk, het “activistische” zusje van de Parade, vond 27 juli weer plaats als opening van de Pride week.

Loop je volgend jaar ook mee?

Read more ... >

Published: 26 March 2019

Het aantal hiv-diagnoses is in de afgelopen drie jaar gedaald van 941 in 2015 tot 664 in 2018. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van Stichting HIV Monitoring (SHM). Nederland is hiermee goed op koers om het jaarlijks aantal nieuwe hiv-diagnoses tegen 2022 te halveren, één van de doelstellingen uit het Nationaal Actieplan soa, hiv en seksuele gezondheid.

Read more ... >