Posidivas

Posidivas is een plek voor en door vrouwen met hiv. We willen je  inspireren en steunen in jouw leven met hiv, als dat is wat je nodig hebt. Je bent niet alleen. In Nederland leven meer dan 4.000 vrouwen met hiv. Samen staan we sterker en kunnen we ook veel plezier hebben.

POSIDIVA'S Wellnessdag

08/09/2024, Posidivas | vrouwen hiv nederland

   

Ben jij ook toe aan wat Me Time? Kom jij ook genieten van een gezellige dag met andere Posidiva's? Meld je dan aan voor een wellnessdag op het mooie Landgoed Bleijendijk!
Verwen jezelf en geniet van een ontspannende yogasessie, heerlijke lunch, stoelmassage en meer! Wacht niet te lang, want vol = vol!

Lees verder >

Welkom bij Posidivas

Heb je gehoord dat je hiv hebt en zoek je contact of informatie voor vrouwen? Of inspiratie voor jouw leven met hiv? Dit is een openbare website met informatie en ervaringsverhalen, samengesteld en geschreven door vrouwen die zelf leven met hiv. 

Lees verder >

Blog

12 juli 2023

2022 was een rustig jaar voor Posidivas en even was het onzeker of de groep door wilde gaan. Een van de redenen was het ontbreken van een coördinator. Eind november meldde Kelly zich als nieuwe coördinator. Eén van de eerste dingen die ze oppakte was het schrijven van dit jaarbericht.

Lees verder >

01 feb 2023

De eerste Vrouweborrel van dit jaar was een succes! Op 14 januari kwamen achttien vrouwen bij elkaar in Utrecht. Coördinator Kelly, die de borrel organiseerde, doet kort verslag.

Lees verder >

22 dec 2022

Afgelopen november hebben we een oproep geplaatst op het Posidivas-gedeelte van de Hiv Vereniging website, de besloten Facebook-groep Ladies Loving Life en WhatsApp  met als belangrijkste vraag: Gaan we door als groep Posidivas of stoppen we ermee? 

Lees verder >

07 nov 2022

Wil jij helpen activiteiten organiseren voor vrouwen met hiv? Bij Posidivas, de groep voor vrouwen met hiv van de Hiv Vereniging, zoeken we nog vrijwilligers die onderdeel willen worden van het kernteam. Als lid van het kernteam ga je samen met een groep gemotiveerde vrouwen aan de slag om activiteiten te organiseren. De groep organiseert ontmoetingsactiviteiten, zoekt en verspreidt informatie over hiv en verbindt vrouwen met elkaar en met de rest van de vereniging.

Lees verder >

07 nov 2022

Beste ladies,

Graag leggen we jullie het volgende voor: Gaan we door als groep Posidivas of stoppen we ermee? (English below)

Lees verder >

20 apr 2020

Het is al een tijdje terug dat me iets zo erg van het hart moest, maar het zit me hoog. Het hitsige gepraat over corona-apps en de haast waarmee men deze wil gaan introduceren drukt me neer, ik word er erg onrustig van.

Lees verder >

20 mrt 2020

Het is nu ruim een jaar geleden sinds mijn laatste verhaal op deze site. Dat was oktober of december 2018. In het afgelopen jaar zijn er nogal wat dingen veranderd in mijn leven.

Lees verder >

02 mrt 2020

Het Vrouwkracht-weekend vond plaats op 6-8 september 2019 in Borcherhof Orvelte. Het thema van het weekend was netwerken, informatie verzamelen & delen en sociale steun geven aan elkaar.

Lees verder >

03 feb 2020

Vrouwen die leven met hiv maken ongeveer 20% uit van de populatie in Nederland. De vrouwen met Nederlandse achtergrond zijn in de minderheid. Vrouwen wonen verspreid door heel Nederland en kennen vaak niemand in hun omgeving die ook leeft met hiv. Posidivas spant zich in het bijzonder in om de diversiteit van vrouwen met hiv te vertegenwoordigen.

Lees verder >

13 mei 2019

Vrouwen die leven met hiv maken ongeveer 20% uit van de populatie in Nederland. De vrouwen met Nederlandse achtergrond zijn in de minderheid. Vrouwen wonen verspreid door heel Nederland en hebben vaak niet de economische mogelijkheden om voor activiteiten naar de randstad te komen. Social Media kan een belangrijke verbindende rol spelen. Posidivas spant zich in het bijzonder in om de diversiteit van vrouwen met hiv te vertegenwoordigen.

Lees verder >