Posidivas

Posidivas is een plek voor en door vrouwen met hiv. We willen je  inspireren en steunen in jouw leven met hiv, als dat is wat je nodig hebt. Je bent niet alleen. In Nederland leven meer dan 4.000 vrouwen met hiv. Samen staan we sterker en kunnen we ook veel plezier hebben.

Gecanceld: Vrouwendag in Sittard

09/10/2022

 

Helaas gaat de Vrouwendag in Sittard vanwege gebrek aan aanmeldingen niet door. Posidivas organiseert ontmoetingsdagen speciaal voor vrouwen. De bijeenkomsten worden verspreid georganiseerd door het land zodat zoveel mogelijk vrouwen de kans krijgen er minstens eentje bij te wonen. 

Lees verder >

Welkom bij Posidivas

Heb je gehoord dat je hiv hebt en zoek je contact of informatie voor vrouwen? Of inspiratie voor jouw leven met hiv? Dit is een openbare website met informatie en ervaringsverhalen, samengesteld en geschreven door vrouwen die zelf leven met hiv. 

Lees verder >

Blog

05 aug 2021

Wil jij helpen activiteiten organiseren voor vrouwen met hiv? Bij Posidivas, de groep voor vrouwen met hiv van de Hiv Vereniging, zoeken we nog vrijwilligers die onderdeel willen worden van het kernteam. Als lid van het kernteam ga je samen met een groep gemotiveerde vrouwen aan de slag om activiteiten te organiseren. De groep organiseert ontmoetingsactiviteiten, zoekt en verspreidt informatie over hiv en verbindt vrouwen met elkaar en met de rest van de vereniging.

Lees verder >

20 apr 2020

Het is al een tijdje terug dat me iets zo erg van het hart moest, maar het zit me hoog. Het hitsige gepraat over corona-apps en de haast waarmee men deze wil gaan introduceren drukt me neer, ik word er erg onrustig van.

Lees verder >

20 mrt 2020

Het is nu ruim een jaar geleden sinds mijn laatste verhaal op deze site. Dat was oktober of december 2018. In het afgelopen jaar zijn er nogal wat dingen veranderd in mijn leven.

Lees verder >

02 mrt 2020

Het Vrouwkracht-weekend vond plaats op 6-8 september 2019 in Borcherhof Orvelte. Het thema van het weekend was netwerken, informatie verzamelen & delen en sociale steun geven aan elkaar.

Lees verder >

03 feb 2020

Vrouwen die leven met hiv maken ongeveer 20% uit van de populatie in Nederland. De vrouwen met Nederlandse achtergrond zijn in de minderheid. Vrouwen wonen verspreid door heel Nederland en kennen vaak niemand in hun omgeving die ook leeft met hiv. Posidivas spant zich in het bijzonder in om de diversiteit van vrouwen met hiv te vertegenwoordigen.

Lees verder >

13 mei 2019

Vrouwen die leven met hiv maken ongeveer 20% uit van de populatie in Nederland. De vrouwen met Nederlandse achtergrond zijn in de minderheid. Vrouwen wonen verspreid door heel Nederland en hebben vaak niet de economische mogelijkheden om voor activiteiten naar de randstad te komen. Social Media kan een belangrijke verbindende rol spelen. Posidivas spant zich in het bijzonder in om de diversiteit van vrouwen met hiv te vertegenwoordigen.

Lees verder >

09 feb 2019

Gyan, onze oudste zoon, is een nieuwsgierige peuter – of leergierig, zo kun je het ook zeggen. De “waarom” vraag komt iedere dag wel duizend keer voorbij. Heel vermoeiend, maar ook wel erg leuk. En het houdt ons scherp. Soms heeft hij gedachtenkronkels die mij als moeder met mijn mond vol tanden doen staan.  Zo gebeurde het ook met de onvermijdelijk “waarom” vraag van de pilletjes die mama slikt.

Lees verder >

12 okt 2018

Ik zat in de auto, terug van een rondje blauwgeel warenhuis en tweedehands winkeltjes en mijn vader stelde me de vraag: Ben je gelukkig? Ik keek opzij, en eens achterin de auto naar de verzameling aankopen. Wat bedoel je met: ben je gelukkig -> werk, relatie, familie, financiën, gezondheid, vrienden, hobbys? Je kunt zoveel dingen daarmee bedoelen.

Lees verder >

12 juli 2018

Zaterdag 7 juli 2018 vond de kick off meeting plaats van Positively Dutch.Dit is de naam voor de samenwerking tussen de Hiv Vereniging, Hello Gorgeous en ATLAS2018.  Zij hebben een gezamenlijke stand (nr. 504 t.o. de Mainstage, dichtbij de hoofdingang aan het Europaplein) in de Global Village tijdens Aids2018 in de RAI te Amsterdam.

Lees verder >

09 juli 2018

Vroeger….(oma spreekt…) toen ik nog jonger was, gingen wij als familie vrijwel nooit op vakantie. Maar als we weggingen, dan werden fietsen op de aanhanger geladen en iedereen kreeg een sporttas volgepakt met kleding. En er gingen tassen vol boodschappen mee. Veel werd uiteraard zo weer ingeladen als je terug ging.

Lees verder >