Posidivas

Posidivas is een plek voor en door vrouwen met hiv. We willen je  inspireren en steunen in jouw leven met hiv, als dat is wat je nodig hebt. Je bent niet alleen. In Nederland leven meer dan 4.000 vrouwen met hiv. Samen staan we sterker en kunnen we ook veel plezier hebben.

Welkom bij Posidivas

Heb je gehoord dat je hiv hebt en zoek je contact of informatie voor vrouwen? Of inspiratie voor jouw leven met hiv? Dit is een openbare website met informatie en ervaringsverhalen, samengesteld en geschreven door vrouwen die zelf leven met hiv. 

Lees verder >

Blog

13 mei 2019

Vrouwen die leven met hiv maken ongeveer 20% uit van de populatie in Nederland. De vrouwen met Nederlandse achtergrond zijn in de minderheid. Vrouwen wonen verspreid door heel Nederland en hebben vaak niet de economische mogelijkheden om voor activiteiten naar de randstad te komen. Social Media kan een belangrijke verbindende rol spelen. Posidivas spant zich in het bijzonder in om de diversiteit van vrouwen met hiv te vertegenwoordigen.

Lees verder >

09 feb 2019

Gyan, onze oudste zoon, is een nieuwsgierige peuter – of leergierig, zo kun je het ook zeggen. De “waarom” vraag komt iedere dag wel duizend keer voorbij. Heel vermoeiend, maar ook wel erg leuk. En het houdt ons scherp. Soms heeft hij gedachtenkronkels die mij als moeder met mijn mond vol tanden doen staan.  Zo gebeurde het ook met de onvermijdelijk “waarom” vraag van de pilletjes die mama slikt.

Lees verder >

12 okt 2018

Ik zat in de auto, terug van een rondje blauwgeel warenhuis en tweedehands winkeltjes en mijn vader stelde me de vraag: Ben je gelukkig? Ik keek opzij, en eens achterin de auto naar de verzameling aankopen. Wat bedoel je met: ben je gelukkig -> werk, relatie, familie, financiën, gezondheid, vrienden, hobbys? Je kunt zoveel dingen daarmee bedoelen.

Lees verder >

12 juli 2018

Zaterdag 7 juli 2018 vond de kick off meeting plaats van Positively Dutch.Dit is de naam voor de samenwerking tussen de Hiv Vereniging, Hello Gorgeous en ATLAS2018.  Zij hebben een gezamenlijke stand (nr. 504 t.o. de Mainstage, dichtbij de hoofdingang aan het Europaplein) in de Global Village tijdens Aids2018 in de RAI te Amsterdam.

Lees verder >

09 juli 2018

Vroeger….(oma spreekt…) toen ik nog jonger was, gingen wij als familie vrijwel nooit op vakantie. Maar als we weggingen, dan werden fietsen op de aanhanger geladen en iedereen kreeg een sporttas volgepakt met kleding. En er gingen tassen vol boodschappen mee. Veel werd uiteraard zo weer ingeladen als je terug ging.

Lees verder >

08 juni 2018

Het is 2018, en ik zat vanmiddag te denken dat het wel een jaar van jubilea is. Dit jaar 5 jaar na mijn diagnose. Maar ook 10 jaar na 2008. Ik ben op zich een open boek over alles wat ik doe en wat in mijn leven speelt. Maar 2008 was een jaar dat alles in mijn leven stukje bij beetje kapot ging.

Lees verder >

01 mei 2018

Posidivas had te maken met een terugslag omdat de coördinatoren die zich in het voorjaar als duo hadden gemeld  beiden  om gezondheidsredenen hun activiteiten moesten stopzetten.  Door hen werd rond Internationale Vrouwendag een grote bijeenkomst georganiseerd in Nieuwegein. Hier waren 35 vrouwen  (en 13 kinderen) aanwezig en er was grote diversiteit.

Lees verder >

22 mrt 2018

In het Vrouwkrachtweekend hadden we in het keuzeprogramma een workshop “Hiv en ouder worden” en een workshop “Gezond leven met hiv”. Dit is in de uitvoering één workshop geworden, vanwege o.a. de aantallen. De onderwerpen hebben ook veel raakvlakken, dus om dit tot één workshop samen te voegen was geen probleem.

Lees verder >

09 mrt 2018

“Ik ben Linda, ik ben niet hiv!” “Ik heb hiv en God houdt van mij.”Dit zijn o.a. bemoedigingen die ik kreeg vanuit het Vrouwkracht weekend!

Lees verder >

09 mrt 2018

Een lege batterij, maar een vol hart. Dat was het gevoel dat ik afgelopen zondagmiddag had toen iedereen vertrokken was naar huis en ik nog even wachtte op mijn vervoer.

Lees verder >