Jaarverslag 2022 Posidivas

Gepubliceerd: 12 juli 2023

2022 was een rustig jaar voor Posidivas en even was het onzeker of de groep door wilde gaan. Een van de redenen was het ontbreken van een coördinator. Eind november meldde Kelly zich als nieuwe coördinator. Eén van de eerste dingen die ze oppakte was het schrijven van dit jaarbericht.

Stil jaar
Het was een stil jaar voor de Posidivas in 2022. Vanwege corona konden we niet bij elkaar komen, maar een groter probleem was dat er geen coördinator was.  Met een paar vrouwen en met hulp van de regio Limburg werd een vrouwendag in Sittard in oktober georganiseerd. Deze dag met een mooi afwisselend programma met o.a. een medische update, massage/ontspanning en gezellig samen eten ging helaas niet door i.v.m. te weinig aanmeldingen.

Gaan we door? JA!
De belangrijkste vraag in 2022 was gaan we door met de Posidivas? Begin november is er een enquête naar buiten gebracht of we nog door zouden moeten gaan met de Posidivas. Daar kwam aardig wat respons op. Veel vrouwen gaven aan dat ze het fijn vonden dat Posidivas zou blijven bestaan. Belangrijkste reden is het hebben van een eigen plek voor een zo optimaal mogelijk gevoel van veiligheid, onder elkaar te kunnen zijn en het kunnen delen van ervaringen tussen vrouwen onderling.

Nieuwe coördinator
Tegelijkertijd werd er opnieuw een oproep gedaan voor een nieuwe coördinator. En deze meldde zich! Eind november nam ik het besluit dat ik wel de nieuwe coördinator van de Posidivas wilde worden. Ik was al actief door in de denktank van regio Brabant te gaan. Het zou fijn zijn als er in deze regio meer vrouwen naar de activiteiten komen.

Vrouwenborrel in Utrecht
Ondertussen heb ik een vrouwenborrel georganiseerd. Vrouwen in de Facebookgroep heb ik gevraagd, welke dag en welke regio etc. ze fijn vonden. Uiteindelijk kwam hier Utrecht uit. Door de drukte rondom de feestdagen werd deze borrel gepland in januari 2023.

Hiermee wordt de Posidivas nieuw leven ingeblazen en gaan we van het nieuwe jaar een mooi Posidivas-jaar maken.

Jaarverslag 2022
Lees het algemene Jaarverslag 2022 van de Hiv Vereniging.

Deze informatie is nuttig