Limburg

Wij staan voor alle mensen in en rond Limburg die te maken hebben of krijgen met hiv. Ook voor hun partners, familieleden, vrienden en betrokkenen. Wij sluiten niemand uit.

Lunch in Sittard

04/12/2021

Bij het Land van Gulick, een voormalig schoolgebouw, aan de Engelenkampstraat 23-25 in Sittard, vindt er op zaterdag 4 december 2021 van 12.00 - 14.00 uur een gezellige lunch plaats.

Lees verder >

Welkom op de regiopagina Limburg

Wij willen de belangen van alle mensen in en rond Limburg, die te maken hebben of krijgen met hiv, zo goed mogelijk behartigen. Dat houdt in, dat naast alle hiv-positieven, ook hun partners, familieleden, vrienden en betrokkenen uitdrukkelijk hiertoe worden gerekend. Wij sluiten niemand uit, ongeacht sociale status, seksuele voorkeur, etniciteit of wat dan ook.

Lees verder >

Inloop Lunch

De inloop lunch is speciaal voor mensen met hiv, betrokkenen en professionals. We ontmoeten je graag om kennis te maken tijdens de lunch! Houd de agenda in de gaten. Kom jij aanschuiven?!

Lees verder >

Start Workshopreeks in Roermond najaar 2021

De Hiv Vereniging organiseert nu ook de workshopreeks in Limburg, zes bijeenkomsten voor mensen met hiv. Deelname is gratis en zal plaatsvinden in Roermond! De workshop start komend najaar 2021, de data zijn nog niet bekend.

Lees verder >

Blog

29 nov 2021

De Hiv Vereniging stelt elk jaar een werkplan op voor het komend jaar. In dit werkplan zitten ook bijdrages van de regio’s en groepen van de Hiv Vereniging, waarin ze hun plannen voor het komend jaar verkondigen. In dit blog vind je de plannen van de regio Limburg voor het jaar 2022. 

Lees verder >

18 mei 2021

De Hiv Vereniging maakt elk jaar een jaarverslag over het afgelopen jaar. In dit jaarverslag zitten ook bijdrages van de regio’s en groepen van de Hiv Vereniging. In dit blog lees je het verslag over 2020 van de regio Limburg.

Lees verder >

09 dec 2020

De Hiv Vereniging stelt elk jaar een werkplan op voor het komend jaar. In dit werkplan zitten ook bijdrages van de regio’s en groepen van de Hiv Vereniging, waarin ze hun plannen voor het komend jaar verkondigen. In dit blog vind je de plannen van de regio Oost-Nederland voor het jaar 2021. Het complete werkplan van 2021 vind je hier.

Lees verder >

02 mrt 2020

In de regio Limburg is een team van vier vrijwilligers actief. Zij organiseren maandelijkse bijeenkomsten om mensen die leven met hiv met elkaar in contact te brengen.

Lees verder >

26 feb 2020

Hiv en stigma op de agenda houden blijft een speerpunt van de regio. We willen het platform van betrokken organisaties verder opbouwen en verstevigen. En natuurlijk staat er een keur aan activiteiten op de planning waaronder de inloop lunch en activiteiten in het kader van Wereld Aids Dag.

Lees verder >

14 mei 2019

In de regio Limburg is het een grote uitdaging om mensen met hiv met elkaar in contact te brengen. Er zijn nu 3 vrijwilligers die er de schouders onder zetten om hiv en stigmabestrijding op de agenda te houden en onderling contact mogelijk te maken. De langgerekte provincie, met twee buitengrenzen en in de grensgebieden veel niet-westerse illegale prostituees maakt de regionale situatie heel specifiek.

Lees verder >

31 okt 2018

Elke regio en groep van de vereniging heeft een eigen werkplan voor 2019 geschreven. Deze plannen worden op de website gepubliceerd zodat ze goed vindbaar zijn voor mensen die geïnteresseerd zijn in activiteiten van een bepaalde groep of in hun regio. De plannen van regio Limburg kun je hier bekijken.

Lees verder >

01 mei 2018

In 2017 heeft de regio Limburg zich bezig gehouden met de naamsbekendheid en netwerk op te bouwen in de regio Limburg.

Lees verder >

14 dec 2017

Buddyzorg Limburg heeft het initiatief genomen om de ondersteuning van mensen met hiv in Limburg in beeld te brengen.

Lees verder >

25 nov 2017

Chris Lensen (27) heeft hiv.  Al zes jaar. Aanvankelijk sloot hij zich thuis op en blowde de hele dag. “Ik leed aan zelfstigma en haalde mezelf helemaal naar beneden. Alles ging kapot.” Inmiddels omarmt hij het leven. „Ik ben positief. Letterlijk en figuurlijk.” De Venlonaar voelt zich rijker dan ooit.

Lees verder >