Limburg

Wij staan voor alle mensen in en rond Limburg die te maken hebben of krijgen met hiv. Ook voor hun partners, familieleden, vrienden en betrokkenen. Wij sluiten niemand uit.

Kerst-Lunch Sittard

15/12/2017

Bij het Land van Gulick, een voormalig schoolgebouw, aan de Engelenkampstraat 23-25 in Sittard, vindt er van 12.00 - 14.00 uur een Kerst-lunch plaats.

Lees verder >

Welkom op de regiopagina Limburg

Wij willen de belangen van alle mensen in en rond Limburg, die te maken hebben of krijgen met hiv, zo goed mogelijk behartigen. Dat houdt in, dat naast alle hiv-positieven, ook hun partners, familieleden, vrienden en betrokkenen uitdrukkelijk hiertoe worden gerekend. Wij sluiten niemand uit, ongeacht sociale status, seksuele voorkeur, etniciteit of wat dan ook.

Lees verder >

Inloop Lunch

Regio Limburg gaat regelmatig een inloop lunch organiseren, speciaal voor mensen met hiv, betrokkenen en professionals. De eerste inloop lunch was op vrijdag 23 juni 2017 van 11.00 – 13.00 uur. In de toekomst willen we dit regelmatig doen. We ontmoeten je graag om kennis te maken tijdens de lunch! Houd de agenda in de gaten. Kom jij aanschuiven?!

Lees verder >

Blog

14 aug 2017

Toen ik 5 jaar geleden te horen kreeg dat ik hiv had, wist ik dat het de rest van mijn leven voor altijd zou gaan beïnvloeden.

Lees verder >

06 juli 2017

“Hoe ga je in je dagelijks leven om met de diagnose hiv”
Dat was de vraag waar ik lang mee heb rondgelopen.

Toen ik zo’n 5 jaar geleden de diagnose kreeg, leek mijn leven even in een sneltreinvaart aan me voorbij te gaan. Ik werd als het ware geleefd en werd overspoeld met informatie die ik kreeg van de plaatselijke GGD  en er kwam een hele lijst met onderzoeken op me af via de internist waarmee ik het behandeltraject inging.

Lees verder >

06 juni 2017

Via een kennis van het Aidsfonds kreeg ik de tip om contact op te nemen met Hans Meex. Hans heeft onlangs een boek geschreven. Komt uit Zuid Limburg en is levenslang ziek. Het boek  - met de titel Levenslang ziek - gaat over zijn leven met hemofilie, hepatitis-C en hiv.

Lees verder >

22 mei 2017

In Limburg hebben Sabine, Nikki en Chris het initiatief genomen om activiteiten te gaan organiseren voor mensen die leven met hiv in die regio. Daarmee krijgt de Hiv Vereniging er een regio bij. Twee jaar geleden is het idee opgevat om ook in de regio Limburg “iets’ op te zetten voor mensen die leven met hiv. Een van de initiatiefnemers is Sabine. Zij heeft via de Hiv Vereniging een oproep gedaan of er mensen zijn die samen met haar activiteiten in Limburg zouden willen opzetten. Hierop reageerde Nikki. Zij heeft zelf geen hiv, maar door haar werkervaring bij Soa Aids Nederland en het Aids Fonds heeft zij veel affiniteit met mensen die leven met hiv. Een aantal maanden later meldde Chris zich. Hij wil graag iets betekenen voor met name de jongeren in de regio en met zijn ervaring jongeren ondersteunen die net gehoord hebben dat ze hiv hebben. Sabine en Chris hebben zelf ervaren dat juist kort na de diagnose het hebben van contact met anderen zo belangrijk is en vaak ontbreekt.

Lees verder >