Blog

Wij staan voor alle mensen in en rond Limburg die te maken hebben of krijgen met hiv. Ook voor hun partners, familieleden, vrienden en betrokkenen. Wij sluiten niemand uit.

Gepubliceerd: 21 juni 2022

De Hiv Vereniging maakt elk jaar een jaarverslag over het afgelopen jaar. In dit jaarverslag zitten ook bijdrages van de regio’s en groepen van de Hiv Vereniging. In dit blog lees je het verslag over 2021 van de regio Limburg. Het volledige jaarverslag van 2021 vind je hier.

Lees meer... >

Gepubliceerd: 29 november 2021

De Hiv Vereniging stelt elk jaar een werkplan op voor het komend jaar. In dit werkplan zitten ook bijdrages van de regio’s en groepen van de Hiv Vereniging, waarin ze hun plannen voor het komend jaar verkondigen. In dit blog vind je de plannen van de regio Limburg voor het jaar 2022. 

Lees meer... >

Gepubliceerd: 18 mei 2021

De Hiv Vereniging maakt elk jaar een jaarverslag over het afgelopen jaar. In dit jaarverslag zitten ook bijdrages van de regio’s en groepen van de Hiv Vereniging. In dit blog lees je het verslag over 2020 van de regio Limburg.

Lees meer... >

Gepubliceerd: 02 maart 2020

In de regio Limburg is een team van vier vrijwilligers actief. Zij organiseren maandelijkse bijeenkomsten om mensen die leven met hiv met elkaar in contact te brengen.

Lees meer... >

Gepubliceerd: 09 december 2020

De Hiv Vereniging stelt elk jaar een werkplan op voor het komend jaar. In dit werkplan zitten ook bijdrages van de regio’s en groepen van de Hiv Vereniging, waarin ze hun plannen voor het komend jaar verkondigen. In dit blog vind je de plannen van de regio Oost-Nederland voor het jaar 2021. Het complete werkplan van 2021 vind je hier.

Lees meer... >

Gepubliceerd: 26 februari 2020

Hiv en stigma op de agenda houden blijft een speerpunt van de regio. We willen het platform van betrokken organisaties verder opbouwen en verstevigen. En natuurlijk staat er een keur aan activiteiten op de planning waaronder de inloop lunch en activiteiten in het kader van Wereld Aids Dag.

Lees meer... >

Gepubliceerd: 14 mei 2019

In de regio Limburg is het een grote uitdaging om mensen met hiv met elkaar in contact te brengen. Er zijn nu 3 vrijwilligers die er de schouders onder zetten om hiv en stigmabestrijding op de agenda te houden en onderling contact mogelijk te maken. De langgerekte provincie, met twee buitengrenzen en in de grensgebieden veel niet-westerse illegale prostituees maakt de regionale situatie heel specifiek.

Lees meer... >

Gepubliceerd: 31 oktober 2018

Elke regio en groep van de vereniging heeft een eigen werkplan voor 2019 geschreven. Deze plannen worden op de website gepubliceerd zodat ze goed vindbaar zijn voor mensen die geïnteresseerd zijn in activiteiten van een bepaalde groep of in hun regio. De plannen van regio Limburg kun je hier bekijken.

Lees meer... >

Gepubliceerd: 01 mei 2018

In 2017 heeft de regio Limburg zich bezig gehouden met de naamsbekendheid en netwerk op te bouwen in de regio Limburg.

Lees meer... >

Gepubliceerd: 25 november 2017

Chris Lensen (27) heeft hiv.  Al zes jaar. Aanvankelijk sloot hij zich thuis op en blowde de hele dag. “Ik leed aan zelfstigma en haalde mezelf helemaal naar beneden. Alles ging kapot.” Inmiddels omarmt hij het leven. „Ik ben positief. Letterlijk en figuurlijk.” De Venlonaar voelt zich rijker dan ooit.

Lees meer... >

Gepubliceerd: 14 december 2017

Buddyzorg Limburg heeft het initiatief genomen om de ondersteuning van mensen met hiv in Limburg in beeld te brengen.

Lees meer... >

Gepubliceerd: 14 augustus 2017

Toen ik 5 jaar geleden te horen kreeg dat ik hiv had, wist ik dat het de rest van mijn leven voor altijd zou gaan beïnvloeden.

Lees meer... >

Gepubliceerd: 06 juli 2017

“Hoe ga je in je dagelijks leven om met de diagnose hiv”
Dat was de vraag waar ik lang mee heb rondgelopen.

Toen ik zo’n 5 jaar geleden de diagnose kreeg, leek mijn leven even in een sneltreinvaart aan me voorbij te gaan. Ik werd als het ware geleefd en werd overspoeld met informatie die ik kreeg van de plaatselijke GGD  en er kwam een hele lijst met onderzoeken op me af via de internist waarmee ik het behandeltraject inging.

Lees meer... >

Gepubliceerd: 06 juni 2017

Via een kennis van het Aidsfonds kreeg ik de tip om contact op te nemen met Hans Meex. Hans heeft onlangs een boek geschreven. Komt uit Zuid Limburg en is levenslang ziek. Het boek  - met de titel Levenslang ziek - gaat over zijn leven met hemofilie, hepatitis-C en hiv.

Lees meer... >

Gepubliceerd: 22 mei 2017

In Limburg hebben Sabine, Nikki en Chris het initiatief genomen om activiteiten te gaan organiseren voor mensen die leven met hiv in die regio. Daarmee krijgt de Hiv Vereniging er een regio bij. Twee jaar geleden is het idee opgevat om ook in de regio Limburg “iets’ op te zetten voor mensen die leven met hiv. Een van de initiatiefnemers is Sabine. Zij heeft via de Hiv Vereniging een oproep gedaan of er mensen zijn die samen met haar activiteiten in Limburg zouden willen opzetten. Hierop reageerde Nikki. Zij heeft zelf geen hiv, maar door haar werkervaring bij Soa Aids Nederland en het Aids Fonds heeft zij veel affiniteit met mensen die leven met hiv. Een aantal maanden later meldde Chris zich. Hij wil graag iets betekenen voor met name de jongeren in de regio en met zijn ervaring jongeren ondersteunen die net gehoord hebben dat ze hiv hebben. Sabine en Chris hebben zelf ervaren dat juist kort na de diagnose het hebben van contact met anderen zo belangrijk is en vaak ontbreekt.

Lees meer... >