Vragen over hiv en het coronavirus (COVID-19)

Gepubliceerd: 10 december 2020

De Hiv Vereniging heeft de afgelopen tijd een hoop vragen over hiv en het coronavirus ontvangen. De belangenbehartiger Medische Zaken en Zorg houdt de ontwikkelingen bij, en geeft updates wanneer er nieuws is. We zullen hieronder antwoord geven op jullie meest gestelde vragen.

(Prefer this in English? Click here. Een voorkeur voor Engels? Klik dan hier). Op zoek naar informatie over hiv en de coronavaccinatie? Klik dan hier.

Let op: dit artikel is geüpdatet op 23 december 2021, we zullen proberen het advies zo up-to-date als mogelijk te houden, maar volg altijd het nieuwste advies van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Je vindt hier antwoorden op veel gestelde vragen bij RIVM. Ook kun je contact opnemen met 0800-1351 wanneer je vragen hebt. Vanuit het buitenland is het nummer te bereiken door te bellen naar +31 20 205 1351.

 

Heb je nog vragen die hier niet mee beantwoord zijn?

Check of je vraag beantwoord wordt in de Q&A van het RIVM. Heb je een andere vraag over hiv en het coronavirus? Of wil je iemand spreken met hiv? Neem dan contact op met het Servicepunt van de Hiv Vereniging via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via 020 - 689 25 77 (maandag, dinsdag, donderdag van 14.00 - 22.00 uur).

Beluister hier het gesprek van Fred Verdult met Sieds Wildenbeest, verpleegkundig specialist hiv, over hiv en het coronavirus.

Deze informatie is nuttig