Positive Families

Positive Families zet zich in voor gezinnen die leven met hiv. Gezinnen waarin één of meerdere kinderen en/of ouders leven met hiv. Dus ook voor ouders, broertjes of zusjes die geen hiv hebben. Want: hiv binnen het gezin heeft gevolgen voor de hele familie.

Welkom op de pagina van Positive Families

Positive Families, voor gezinnen waar hiv een rol speelt. Voor de meeste gezinnen is hiv een groot geheim dat met slechts weinigen wordt gedeeld. Bij Positive Families kunnen ouders en kinderen met hiv elkaar ontmoeten en ervaringen uitwisselen.

Lees verder >

Gezinnen waar hiv een rol speelt

Positive Families zet zich in voor gezinnen die leven met hiv. Gezinnen waarin één of meerdere kinderen en/of ouders leven met hiv. Positive Families is er dus ook voor de broertjes of zusjes die geen hiv hebben. Immers: hiv binnen het gezin heeft gevolgen voor de hele familie.

Lees verder >

Activiteiten Positive Families

Positive Families organiseert meerdere activiteiten per jaar gericht op gezinnen met kinderen tot en met 18 jaar.Centraal staat het landelijke Positive Families weekend, dat eenmaal per jaar plaatsvindt (meestal in mei).

Lees verder >

Werkboek voor kinderen

In samenwerking met communicatiebureau Volle-Maan en de Nederlandse kinder hiv-consulenten heeft de vereniging gewerkt aan een werkboek voor kinderen.

Lees verder >

Blog

09 dec 2020

De Hiv Vereniging stelt elk jaar een werkplan op voor het komend jaar. In dit werkplan zitten ook bijdrages van de regio’s en groepen van de Hiv Vereniging, waarin ze hun plannen voor het komend jaar verkondigen. In dit blog vind je de plannen van de groep Positive Families voor het jaar 2021. Het complete werkplan van 2021 vind je hier.

Lees verder >

02 mrt 2020

Op 24, 25 en 26 mei 2019 hebben we ons jaarlijkse Positive Families weekend mogen beleven. Met maar liefst 9 (waarvan 7 nieuwe) vrijwilligers zijn we dit weekend gestart. Locatie was, voor de vierde keer op rij, Summercamp Heino.

Lees verder >

05 feb 2020

Positive Families is dé groep voor families met kinderen tot 18 jaar, waar hiv een rol in het gezin speelt. Zij bieden een omgeving waar je open kunt zijn over hiv.

Lees verder >

13 mei 2019

Positive families organiseert jaarlijks een weekend voor families met kinderen tot 18 jaar waar hiv een rol speelt.

Lees verder >

31 okt 2018

Elke regio en groep van de vereniging heeft een eigen werkplan voor 2019 geschreven. Deze plannen worden op de website gepubliceerd zodat ze goed vindbaar zijn voor mensen die geïnteresseerd zijn in activiteiten van een bepaalde groep of in hun regio. De plannen van Positive Families kun je hier bekijken.

Lees verder >

01 mei 2018

Positive Families richt zich op gezinnen met kinderen tot 18 jaar, waar hiv een rol speelt. Het merendeel van de gezinnen heeft kinderen onder de 12 jaar. De oudere positieve kinderen komen vaak niet meer mee, omdat zij activiteiten voor eigen leeftijdsgenoten krijgen aangeboden via the Young Ones.

Lees verder >

01 aug 2016

Op Summercamp Heino was in het laatste weekend van mei van 2016 eigenlijk bij toeval zowel het jaarlijkse weekend van Positive Families als dat van The Young Ones. Het terrein is enorm groot, er is heel veel te doen en beide groepen hadden een geheel eigen programma. Toch waren er momenten dat we één grote familie waren.

Lees verder >

14 sept 2015

De eerste aflevering van de VPRO-serie 'Mijn vader' gaat over de dertienjarige Ntsiuoa. Zij en haar moeder komen oorspronkelijk uit Zuid-Afrika. Nu woont ze in Hengelo met haar moeder en stiefvader.

Lees verder >