Gezinnen waar hiv een rol speelt

Positive Families zet zich in voor gezinnen die leven met hiv. Gezinnen waarin één of meerdere kinderen en/of ouders leven met hiv. Positive Families is er dus ook voor de broertjes of zusjes die geen hiv hebben. Immers: hiv binnen het gezin heeft gevolgen voor de hele familie.

Veel gezinnen houden hun hiv verborgen voor de buitenwereld. Medicijnen worden stiekem genomen en voor ziekenhuisbezoek wordt op school een smoesje verteld. Binnen Positive Families is iedereen anders, maar is er in elk geval één geheim dat we niet voor elkaar hoeven te verzwijgen.

Positive Families verbindt gezinnen die veel dezelfde uitdagingen kennen en van elkaars oplossingen kunnen leren. Bij elk gezin is de situatie natuurlijk anders maar spelen vaak gelijke vragen, zoals: Vertel ik op school over hiv? Wanneer vertel ik het aan wie van mijn familie, de buren, mijn vrienden? Hoe beweeg ik mijn weerbarstige tiener om toch medicijnen te nemen?

Voor de ouders is Positive Families bijzonder. Zij zien hoe andere kinderen leven met hiv en dat dit dus ook voor hun kinderen mogelijk is. Inmiddels zijn onder de steeds deelnemende gezinnen warme vriendschappen ontstaan en hebben ouders elkaars kinderen vaak zien opgroeien van peuter tot puber.

Ondertussen vermaken de kinderen zich met elkaar. Zij ontmoeten elkaar jaar na jaar, raken bevriend en groeien zo met elkaar op. Ze komen er zo achter dat zij niet de enige zijn die elke dag pillen moeten slikken. 

Deze informatie is nuttig