Colourful

De diversiteit van mensen die geconfronteerd worden met hiv is groot. Vanuit de vereniging en organisaties daarbuiten worden activiteiten, ondersteuning en informatie opgezet voor mensen met een migratie-achtergrond.

Welkom op de pagina van Colourful

Binnen de Hiv Vereniging Nederland is de diversiteit van mensen die geconfronteerd worden met hiv zichtbaar. Vanuit de vereniging en organisaties daarbuiten worden activiteiten opgezet voor migranten.

Lees verder >

NOPPAL

Het Noordelijk Platform voor Positieve Allochtonen (NOPPAL) is een zelfhulpgroep opgericht voor en door hiv - positieve migranten woonachtig in Noord Nederland, (Drenthe, Friesland en Groningen), die elkaar willen ondersteunen in hun ziekteproces.

Lees verder >

ShivA

ShivA staat voor 'Spiritualiteit, hiv & Aids'. Daarnaast is het een naam met een tweede laag: Shiva is ook een Hindoe god. Hij symboliseert eindigheid, vergankelijkheid en de kringloop van het leven. Als dingen verloren gaan komt er ook ruimte. Daarin kan iets nieuws groeien.

Lees verder >

Wereldhuis, ontmoetingscentrum voor ongedocumenteerden

In het Wereldhuis komt de wereld bij elkaar. Mensen uit alle windstreken kunnen hier elkaar ontmoeten. Mensen met en zonder een geldige verblijfsvergunning.

Lees verder >

Buddyzorg Positivo

Buddyzorg Positivo ondersteunt Spaans- en Portugees sprekende migranten met hiv. Betrokken vrijwilligers bieden een luisterend oor en kunnen je ondersteunen.

Lees verder >

Blog

21 juni 2022

De Hiv Vereniging maakt elk jaar een jaarverslag over het afgelopen jaar. In dit jaarverslag zitten ook bijdrages van de regio’s en groepen van de Hiv Vereniging. In dit blog lees je het verslag over 2021 van de groep EE&CA. Het volledige jaarverslag van 2021 vind je hier.

Lees verder >

02 mei 2018

Omdat mensen met een migratieachtergrond een groot deel uitmaken van onze achterban en zij op veel verschillende plekken in de vereniging actief zijn, hebben we op hun verzoek de werkgroep Colourful samengesteld die nadenkt over hoe mensen met een migratieachtergrond beter bediend en betrokken kunnen worden door de hele organisatie heen.

Lees verder >

22 mei 2017

Tegenwoordig kun je goed leven met hiv. Toch blijkt dat veel mensen nog een verouderd beeld hebben als ze denken aan en praten over mensen met hiv.

Lees verder >

16 mrt 2011

De levenswandel van vluchtelingen uit Afrika

Als coördinator Nieuwe Nederlanders erger ik me aan de naam “asielzoeker”. Na bijna zeven jaar werken met deze groep mensen, vluchtelingen met hiv - vnl. uit Afrika, heeft nog nooit iemand gezegd dat men naar Nederland kwam om ‘asiel te zoeken’….

Lees verder >