Blog

De diversiteit van mensen die geconfronteerd worden met hiv is groot. Vanuit de vereniging en organisaties daarbuiten worden activiteiten, ondersteuning en informatie opgezet voor mensen met een migratie-achtergrond.

Gepubliceerd: 21 juni 2022

De Hiv Vereniging maakt elk jaar een jaarverslag over het afgelopen jaar. In dit jaarverslag zitten ook bijdrages van de regio’s en groepen van de Hiv Vereniging. In dit blog lees je het verslag over 2021 van de groep EE&CA. Het volledige jaarverslag van 2021 vind je hier.

Lees meer... >

Gepubliceerd: 02 mei 2018

Omdat mensen met een migratieachtergrond een groot deel uitmaken van onze achterban en zij op veel verschillende plekken in de vereniging actief zijn, hebben we op hun verzoek de werkgroep Colourful samengesteld die nadenkt over hoe mensen met een migratieachtergrond beter bediend en betrokken kunnen worden door de hele organisatie heen.

Lees meer... >

Gepubliceerd: 22 mei 2017

Tegenwoordig kun je goed leven met hiv. Toch blijkt dat veel mensen nog een verouderd beeld hebben als ze denken aan en praten over mensen met hiv.

Lees meer... >

Gepubliceerd: 16 maart 2011

De levenswandel van vluchtelingen uit Afrika

Als coördinator Nieuwe Nederlanders erger ik me aan de naam “asielzoeker”. Na bijna zeven jaar werken met deze groep mensen, vluchtelingen met hiv - vnl. uit Afrika, heeft nog nooit iemand gezegd dat men naar Nederland kwam om ‘asiel te zoeken’….

Lees meer... >