Blog

Long Term Survivors zijn mensen die met hiv geïnfecteerd zijn geraakt vóór de komst van de combinatietherapie in 1996, maar ook die mensen die in de eerste jaren na 1996 de diagnose hiv kregen.

Gepubliceerd: 10 juli 2023

De groep LTS was in 2022 behoorlijk actief. Er werden meerdere bijeenkomsten georganiseerd en de groep kreeg een nieuwe coördinator. Scheidend coördinator werd tijdens het vijftienjarig jubileum van Poz&Proud in het zonnetje gezet. Lees het jaarverslag van Ben & Wolfgang.

Lees meer... >

Gepubliceerd: 29 maart 2023

Op zondag 26 maart organiseerde de groep Long Term Survivors de eerste lunch van dit jaar. Lees het verslag van coördinator Ben.

Lees meer... >

Gepubliceerd: 12 april 2022

Sigrid belde mij zelf. Om te zeggen dat het moment was gekomen en om te vragen of ik zaterdag op haar begrafenis zou kunnen zijn. Het was een gesprek waarvan ik zeer onder de indruk raakte. Natuurlijk wist ik dat deze dag zou komen, Sigrid was daar heel duidelijk over geweest. Ze wist hoe, en met wie ze naar haar moment van overlijden zou gaan, als het ziek zijn haar te zwaar was geworden. Nadat ze te horen had gekregen dat de kanker weer terug was had ze, in goed overleg met de arts, besloten dat er geen enkele behandeling, geen enkel naar onderzoek meer zou komen.

Lees meer... >

Gepubliceerd: 08 december 2021

Met Rob heb ik vele persoonlijke gesprekken gehad. We hebben hem in de eerste meeting van Long Term Survivors geïnterviewd over hoe hij omging met oud worden met hiv. Onze Rob werd vervolgens een krachtige vrijwilliger bij ons. Een voorbeeld van optimisme. 

Lees meer... >

Gepubliceerd: 06 december 2021

De Hiv Vereniging stelt elk jaar een werkplan op voor het komend jaar. In dit werkplan zitten ook bijdrages van de regio’s en groepen van de Hiv Vereniging, waarin ze hun plannen voor het komend jaar verkondigen. In dit blog vind je de plannen van de Long Term Survivors voor het jaar 2022. Het complete werkplan van 2022 vind je hier.

Lees meer... >

Gepubliceerd: 18 mei 2021

De Hiv Vereniging maakt elk jaar een jaarverslag over het afgelopen jaar. In dit jaarverslag zitten ook bijdrages van de regio’s en groepen van de Hiv Vereniging. In dit blog lees je het verslag over 2020 van de Long Term Survivors (LTS).

Lees meer... >

Gepubliceerd: 02 maart 2020

De groep Long Term Survivors (LTS) organiseert activiteiten voor mensen die langer dan 20 jaar leven met hiv. Dat zijn mannen en vrouwen in leeftijd variërend van in de veertig tot in de tachtig jaar.

Lees meer... >

Gepubliceerd: 09 december 2020

De Hiv Vereniging stelt elk jaar een werkplan op voor het komend jaar. In dit werkplan zitten ook bijdrages van de regio’s en groepen van de Hiv Vereniging, waarin ze hun plannen voor het komend jaar verkondigen. In dit blog vind je de plannen van de groep Long Term Survivors voor het jaar 2021. Het complete werkplan van 2021 vind je hier.

Lees meer... >

Gepubliceerd: 14 mei 2020

Zondag 17 mei 2020 staan we stil bij de mensen die we verloren aan de gevolgen van aids, en steken we een kaarsje aan in hun herinnering. Normaal doen we dat bij het HIV/AIDSmonument in Amsterdam, maar dit jaar is niets normaal.

Lees meer... >

Gepubliceerd: 03 februari 2020

De groep Long Term Survivors (LTS) organiseert activiteiten voor mensen die langer dan 20 jaar leven met hiv en hun naasten. De leeftijd van LTS varieert van in de 40 tot in de 80 jaar.

Lees meer... >

Gepubliceerd: 31 oktober 2018

Elke regio en groep van de vereniging heeft een eigen werkplan voor 2019 geschreven. Deze plannen worden op de website gepubliceerd zodat ze goed vindbaar zijn voor mensen die geïnteresseerd zijn in activiteiten van een bepaalde groep of in hun regio. De plannen van Long Term Survivors kun je hier bekijken.

Lees meer... >

Gepubliceerd: 13 december 2018

Long Term Survivors (LTS) organiseert activiteiten voor mensen die langer dan 20 jaar leven met hiv. Dat zijn mannen en vrouwen in leeftijd variërend van in de veertig tot begin tachtig. In 2018 heeft LTS veel activiteiten georganiseerd, waaronder een aantal rondom De Wereld Aids Conferentie in Amsterdam. Hier een overzicht van wat de LTS-groep allemaal heeft gedaan afgelopen jaar.

Lees meer... >

Gepubliceerd: 30 april 2018

Long Term Survivors (LTS) organiseert activiteiten voor mensen die langer dan 20 jaar leven met hiv. Dat zijn mannen en vrouwen in leeftijd variërend van in de veertig tot begin tachtig. In 2017 heeft LTS haar netwerk uitgebreid, ook als voorbereiding op de Aidsconferentie 2018 in Amsterdam, waar zij LTS uit de hele wereld zullen ontvangen.

Lees meer... >

Gepubliceerd: 26 november 2016

Long Term Survivors zijn mensen die vóór 2001 de diagnose hiv hebben gekregen. Deze mensen leefden met hiv in een tijd waarin de dood op de loer lag en het helemaal nog niet zeker was of de vaak experimentele medicijncombinaties ook op langere termijn zouden werken.

Lees meer... >

Gepubliceerd: 14 augustus 2017

In de reeks ‘Generaties, dit zijn wij', besteedt het Algemeen Dagblad (AD) aandacht aan het begin van de aidsepidemie, de zoektocht naar behandeling die tegenwoordig zo goed is dat het virus onmeetbaar wordt en dus ook niet meer overdraagbaar is.

Lees meer... >