Blog

Long Term Survivors zijn mensen die met hiv geïnfecteerd zijn geraakt vóór de komst van de combinatietherapie in 1996, maar ook die mensen die in de eerste jaren na 1996 de diagnose hiv kregen.

Gepubliceerd: 02 maart 2020

De groep Long Term Survivors (LTS) organiseert activiteiten voor mensen die langer dan 20 jaar leven met hiv. Dat zijn mannen en vrouwen in leeftijd variërend van in de veertig tot in de tachtig jaar.

Lees meer... >

Gepubliceerd: 09 december 2020

De Hiv Vereniging stelt elk jaar een werkplan op voor het komend jaar. In dit werkplan zitten ook bijdrages van de regio’s en groepen van de Hiv Vereniging, waarin ze hun plannen voor het komend jaar verkondigen. In dit blog vind je de plannen van de groep Long Term Survivors voor het jaar 2021. Het complete werkplan van 2021 vind je hier.

Lees meer... >

Gepubliceerd: 14 mei 2020

Zondag 17 mei 2020 staan we stil bij de mensen die we verloren aan de gevolgen van aids, en steken we een kaarsje aan in hun herinnering. Normaal doen we dat bij het HIV/AIDSmonument in Amsterdam, maar dit jaar is niets normaal.

Lees meer... >

Gepubliceerd: 26 februari 2020

De Hiv Vereniging is een actieve organisatie die strijdt voor onvoorwaardelijke gelijkwaardigheid van alle mensen met hiv in Nederland. De groep Long Term Survivors (LTS) is een onderdeel van de vereniging en vertegenwoordigt mensen die voor het jaar 2000 hiv hebben opgelopen. Soms wordt ook de introductie van de combinatietherapie als meetpunt gebruikt. Bezoekers van de groep hoeven overigens geen LTS’er te zijn om deel te nemen. De groep organiseert ontmoetingsactiviteiten, zoekt en verspreidt informatie over hiv en verbindt long term survivors met elkaar en met de rest van de vereniging.

Lees meer... >

Gepubliceerd: 03 februari 2020

De groep Long Term Survivors (LTS) organiseert activiteiten voor mensen die langer dan 20 jaar leven met hiv en hun naasten. De leeftijd van LTS varieert van in de 40 tot in de 80 jaar.

Lees meer... >

Gepubliceerd: 31 oktober 2018

Elke regio en groep van de vereniging heeft een eigen werkplan voor 2019 geschreven. Deze plannen worden op de website gepubliceerd zodat ze goed vindbaar zijn voor mensen die geïnteresseerd zijn in activiteiten van een bepaalde groep of in hun regio. De plannen van Long Term Survivors kun je hier bekijken.

Lees meer... >

Gepubliceerd: 13 december 2018

Long Term Survivors (LTS) organiseert activiteiten voor mensen die langer dan 20 jaar leven met hiv. Dat zijn mannen en vrouwen in leeftijd variërend van in de veertig tot begin tachtig. In 2018 heeft LTS veel activiteiten georganiseerd, waaronder een aantal rondom De Wereld Aids Conferentie in Amsterdam. Hier een overzicht van wat de LTS-groep allemaal heeft gedaan afgelopen jaar.

Lees meer... >

Gepubliceerd: 30 april 2018

Long Term Survivors (LTS) organiseert activiteiten voor mensen die langer dan 20 jaar leven met hiv. Dat zijn mannen en vrouwen in leeftijd variërend van in de veertig tot begin tachtig. In 2017 heeft LTS haar netwerk uitgebreid, ook als voorbereiding op de Aidsconferentie 2018 in Amsterdam, waar zij LTS uit de hele wereld zullen ontvangen.

Lees meer... >

Gepubliceerd: 26 november 2016

Long Term Survivors zijn mensen die vóór 2001 de diagnose hiv hebben gekregen. Deze mensen leefden met hiv in een tijd waarin de dood op de loer lag en het helemaal nog niet zeker was of de vaak experimentele medicijncombinaties ook op langere termijn zouden werken.

Lees meer... >

Gepubliceerd: 14 augustus 2017

In de reeks ‘Generaties, dit zijn wij', besteedt het Algemeen Dagblad (AD) aandacht aan het begin van de aidsepidemie, de zoektocht naar behandeling die tegenwoordig zo goed is dat het virus onmeetbaar wordt en dus ook niet meer overdraagbaar is.

Lees meer... >

Gepubliceerd: 23 augustus 2016

Theatergroep Troost speelt ‘Engelen in Amsterdam’In haar jubileumseizoen brengt Theatergroep Troost ‘Engelen in Amsterdam’. Het verhaal speelt zich af in het Amsterdam van 1985, waar de hoofdpersonen onverhoeds geconfronteerd worden met de uitbraak van de dan nog onbekende, dodelijke, ziekte aids. Een aanleiding voor de Long Term Survivors om met een groep van vijf dames en acht heren naar het Amsterdams Theater huis te gaan.

Lees meer... >

Gepubliceerd: 09 juni 2016

Op 5 juni 2016 hebben we voor het eerst deze dag in Nederland gevierd, 15 mensen samen tijdens een zonnige borrel. En het was ongelooflijk mooi om te zien hoe sterk, gezond en stralend iedereen is! Voor velen na meer dan 20 jaar, toch nog leven en dat op de goede manier.

Lees meer... >

Gepubliceerd: 18 april 2016

We waren met 19 lotgenoten, 4 dames en 15 heren. Onder het genot van hartige cake en soep met brood en heerlijk beleg. Sappen en smoothies, koffie en thee. Chocolade fruit en cake.  Was activist Leo Schenk te gast deze zondag. Wolfgang was een voortreffelijke gastheer samen met Caroline. GJ was natuurlijk de aangewezen persoon om Leo Schenk te interviewen.

Lees meer... >

Gepubliceerd: 25 januari 2016

Er zit ogenschijnlijk iets tegenstrijdigs in de titel maar uiteindelijk is dit niet het geval. Zondag 15 november 2015 waren 19 mensen aanwezig bij de informatieve lunch van Long Term Survivors. Te gast waren dr. Jan Karel Eeftinck Schattenkerk, Stefan Silvestri en GJ Wielinga.

Lees meer... >

Gepubliceerd: 01 oktober 2015

Dat was een van de reacties op de vraag: ‘Wat is de kracht om het vol te houden’. Een koude en warme brunch stond 27 september 2015 klaar tijdens de eerste activiteit sinds drie jaar voor mensen die al een lange tijd leven met hiv, de long-term survivors.

Lees meer... >