Long Term Survivors

Long Term Survivors zijn mensen die hiv kregen vóór de komst van de combinatietherapie in 1996, maar ook die mensen die in de eerste jaren na 1996 de diagnose hiv kregen.

Welkom op de pagina van Long Term Survivors

Long Term Survivors zijn mensen die hiv kregen vóór de komst van de combinatietherapie in 1996, maar ook die mensen die in de eerste jaren na 1996 de diagnose hiv kregen.

Lees verder >

Long Term Survivors op Facebook

Er is een besloten Facebookgroep voor onze sectie. Daarin kan iedereen ongestoord vragen stellen en ervaringen uitwisselen. Een moderator laat op verzoek mensen toe aandeze groep. Behalve deze besloten Facebookgroep is er ook een openbare pagina.

Lees verder >

Blog

10 juli 2023

De groep LTS was in 2022 behoorlijk actief. Er werden meerdere bijeenkomsten georganiseerd en de groep kreeg een nieuwe coördinator. Scheidend coördinator werd tijdens het vijftienjarig jubileum van Poz&Proud in het zonnetje gezet. Lees het jaarverslag van Ben & Wolfgang.

Lees verder >

29 mrt 2023

Op zondag 26 maart organiseerde de groep Long Term Survivors de eerste lunch van dit jaar. Lees het verslag van coördinator Ben.

Lees verder >

12 apr 2022

Sigrid belde mij zelf. Om te zeggen dat het moment was gekomen en om te vragen of ik zaterdag op haar begrafenis zou kunnen zijn. Het was een gesprek waarvan ik zeer onder de indruk raakte. Natuurlijk wist ik dat deze dag zou komen, Sigrid was daar heel duidelijk over geweest. Ze wist hoe, en met wie ze naar haar moment van overlijden zou gaan, als het ziek zijn haar te zwaar was geworden. Nadat ze te horen had gekregen dat de kanker weer terug was had ze, in goed overleg met de arts, besloten dat er geen enkele behandeling, geen enkel naar onderzoek meer zou komen.

Lees verder >

08 dec 2021

Met Rob heb ik vele persoonlijke gesprekken gehad. We hebben hem in de eerste meeting van Long Term Survivors geïnterviewd over hoe hij omging met oud worden met hiv. Onze Rob werd vervolgens een krachtige vrijwilliger bij ons. Een voorbeeld van optimisme. 

Lees verder >

06 dec 2021

De Hiv Vereniging stelt elk jaar een werkplan op voor het komend jaar. In dit werkplan zitten ook bijdrages van de regio’s en groepen van de Hiv Vereniging, waarin ze hun plannen voor het komend jaar verkondigen. In dit blog vind je de plannen van de Long Term Survivors voor het jaar 2022. Het complete werkplan van 2022 vind je hier.

Lees verder >

18 mei 2021

De Hiv Vereniging maakt elk jaar een jaarverslag over het afgelopen jaar. In dit jaarverslag zitten ook bijdrages van de regio’s en groepen van de Hiv Vereniging. In dit blog lees je het verslag over 2020 van de Long Term Survivors (LTS).

Lees verder >

09 dec 2020

De Hiv Vereniging stelt elk jaar een werkplan op voor het komend jaar. In dit werkplan zitten ook bijdrages van de regio’s en groepen van de Hiv Vereniging, waarin ze hun plannen voor het komend jaar verkondigen. In dit blog vind je de plannen van de groep Long Term Survivors voor het jaar 2021. Het complete werkplan van 2021 vind je hier.

Lees verder >

14 mei 2020

Zondag 17 mei 2020 staan we stil bij de mensen die we verloren aan de gevolgen van aids, en steken we een kaarsje aan in hun herinnering. Normaal doen we dat bij het HIV/AIDSmonument in Amsterdam, maar dit jaar is niets normaal.

Lees verder >

02 mrt 2020

De groep Long Term Survivors (LTS) organiseert activiteiten voor mensen die langer dan 20 jaar leven met hiv. Dat zijn mannen en vrouwen in leeftijd variërend van in de veertig tot in de tachtig jaar.

Lees verder >

03 feb 2020

De groep Long Term Survivors (LTS) organiseert activiteiten voor mensen die langer dan 20 jaar leven met hiv en hun naasten. De leeftijd van LTS varieert van in de 40 tot in de 80 jaar.

Lees verder >