Long Term Survivors

Long Term Survivors zijn mensen die met hiv geïnfecteerd zijn geraakt vóór de komst van de combinatietherapie in 1996, maar ook die mensen die in de eerste jaren na 1996 de diagnose hiv kregen.

Welkom op de pagina van Long Term Survivors

Long Term Survivors zijn mensen die met hiv geïnfecteerd zijn geraakt vóór de komst van de combinatietherapie in 1996, maar ook die mensen die in de eerste jaren na 1996 de diagnose hiv kregen.

Lees verder >

Long Term Survivors op Facebook

Er is een geheime Facebookgroep voor onze sectie. Daarin kan iedereen ongestoord vragen stellen en ervaringen uitwisselen. Een moderator laat op verzoek mensen toe aandeze groep. Naast deze geheime Facebookgroep is er ook een openbare pagina.

Lees verder >

Blog

13 dec 2018

Long Term Survivors (LTS) organiseert activiteiten voor mensen die langer dan 20 jaar leven met hiv. Dat zijn mannen en vrouwen in leeftijd variërend van in de veertig tot begin tachtig. In 2018 heeft LTS veel activiteiten georganiseerd, waaronder een aantal rondom De Wereld Aids Conferentie in Amsterdam. Hier een overzicht van wat de LTS-groep allemaal heeft gedaan afgelopen jaar.

Lees verder >

31 okt 2018

Elke regio en groep van de vereniging heeft een eigen werkplan voor 2019 geschreven. Deze plannen worden op de website gepubliceerd zodat ze goed vindbaar zijn voor mensen die geïnteresseerd zijn in activiteiten van een bepaalde groep of in hun regio. De plannen van Long Term Survivors kun je hier bekijken.

Lees verder >

30 apr 2018

Long Term Survivors (LTS) organiseert activiteiten voor mensen die langer dan 20 jaar leven met hiv. Dat zijn mannen en vrouwen in leeftijd variërend van in de veertig tot begin tachtig. In 2017 heeft LTS haar netwerk uitgebreid, ook als voorbereiding op de Aidsconferentie 2018 in Amsterdam, waar zij LTS uit de hele wereld zullen ontvangen.

Lees verder >

14 aug 2017

In de reeks ‘Generaties, dit zijn wij', besteedt het Algemeen Dagblad (AD) aandacht aan het begin van de aidsepidemie, de zoektocht naar behandeling die tegenwoordig zo goed is dat het virus onmeetbaar wordt en dus ook niet meer overdraagbaar is.

Lees verder >

26 nov 2016

Long Term Survivors zijn mensen die vóór 2001 de diagnose hiv hebben gekregen. Deze mensen leefden met hiv in een tijd waarin de dood op de loer lag en het helemaal nog niet zeker was of de vaak experimentele medicijncombinaties ook op langere termijn zouden werken.

Lees verder >

23 aug 2016

Theatergroep Troost speelt ‘Engelen in Amsterdam’In haar jubileumseizoen brengt Theatergroep Troost ‘Engelen in Amsterdam’. Het verhaal speelt zich af in het Amsterdam van 1985, waar de hoofdpersonen onverhoeds geconfronteerd worden met de uitbraak van de dan nog onbekende, dodelijke, ziekte aids. Een aanleiding voor de Long Term Survivors om met een groep van vijf dames en acht heren naar het Amsterdams Theater huis te gaan.

Lees verder >

09 juni 2016

Op 5 juni 2016 hebben we voor het eerst deze dag in Nederland gevierd, 15 mensen samen tijdens een zonnige borrel. En het was ongelooflijk mooi om te zien hoe sterk, gezond en stralend iedereen is! Voor velen na meer dan 20 jaar, toch nog leven en dat op de goede manier.

Lees verder >

18 apr 2016

We waren met 19 lotgenoten, 4 dames en 15 heren. Onder het genot van hartige cake en soep met brood en heerlijk beleg. Sappen en smoothies, koffie en thee. Chocolade fruit en cake.  Was activist Leo Schenk te gast deze zondag. Wolfgang was een voortreffelijke gastheer samen met Caroline. GJ was natuurlijk de aangewezen persoon om Leo Schenk te interviewen.

Lees verder >

25 jan 2016

Er zit ogenschijnlijk iets tegenstrijdigs in de titel maar uiteindelijk is dit niet het geval. Zondag 15 november 2015 waren 19 mensen aanwezig bij de informatieve lunch van Long Term Survivors. Te gast waren dr. Jan Karel Eeftinck Schattenkerk, Stefan Silvestri en GJ Wielinga.

Lees verder >

01 okt 2015

Dat was een van de reacties op de vraag: ‘Wat is de kracht om het vol te houden’. Een koude en warme brunch stond 27 september 2015 klaar tijdens de eerste activiteit sinds drie jaar voor mensen die al een lange tijd leven met hiv, de long-term survivors.

Lees verder >