Haaglanden, Leiden

Actieve vrijwilligers organiseren wekelijks een lunch. Zo bieden zij de gelegenheid om elkaar te ontmoeten en ondersteuning te geven. Daarnaast worden losse activiteiten georganiseerd zoals een zomer-barbecue.

Welkom op de regiopagina Haaglanden, Leiden e.o.

In de regio Haaglanden - Leiden e.o is een aantal vrijwilligers actief die zich inzet voor het bevorderen van het onderling contact en ondersteuning van mensen met hiv. Daarvoor zetten zij verschillende activiteiten op, zelfstandig of in samenwerking met anderen.

Lees verder >

Woensdag Lunch

Vanwege corona-maatregelen kan de lunch niet van start gaan. We hopen de woensdag lunch bij COC Haaglanden, Scheveningseveer 7 in Den Haag weer te organiseren zodra dat kan. Er is dan weer een inloop vanaf 12.30 uur, de lunch begint om 13.00 uur. Er wordt een eigen bijdrage van € 3,00 gevraagd.

Lees verder >

De workshopreeks in Leiden start najaar 2020

De Hiv Vereniging organiseert najaar 2020 in Leiden een workshopreeks van zes bijeenkomsten voor mensen met hiv. Deelname is gratis en de workshop start in april. De data zijn: 24 sept., 1, 15 en 22 okt., 5 en 12 nov. Ben je geïnteresseerd? Neem dan contact op met het Servicepunt.

Lees verder >

Nieuwsbrief

De regio Haaglanden, Leiden e.o. brengt met regelmaat een digitale nieuwsbrief (pdf) uit. Wil je de nieuwsbrief per e-mail ontvangen meld je dan aan via de nieuwsbriefaanmeldmodule.

Lees verder >

Blog

02 mrt 2020

Met een wekelijkse lunch biedt regio Haaglanden, Leiden e.o een vaste activiteit die mensen de mogelijkheid geeft regelmatig anderen te ontmoeten.

Lees verder >

25 feb 2020

Regio Haaglanden organiseert in 2020 drie soorten sociale activiteiten. Te weten: Inlooplunch in het COC Café in Den Haag, de Zomer-barbecue in de tuin van het stadsklooster en een avondactiviteit met Film & Diner. Ook voor de vrijwilligers zijn deze activiteiten zinvol en sociaal. 

Lees verder >

11 dec 2019

Van 19 november tot 6 december 2019 was de expositie 'hiv en aids: geschiedenis, stigma, taboe en toekomst' te bekijken in het Atrium van het stadhuis in Den Haag. Geïnspireerd op een soortgelijke tentoonstelling van het Stadsarchief in Amsterdam in 2018 ter gelegenheid van de Wereld Aids Conferentie die daar toen gehouden werd.

Lees verder >

10 dec 2019

Anneke van IJperen, hiv-/aidsverpleegkundige van het eerste uur, ontving vrijdag 29 november 2019 de Koninklijke onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De Haagse locoburgemeester Kavita Parbhudayal reikte de onderscheiding uit op het symposium ter ere van Anneke’s aanstaande afscheid.

Lees verder >

14 mei 2019

Regio Haaglanden organiseerde in 2018 zes verschillende sociale activiteiten. Ook voor de vrijwilligers zijn deze activiteiten zinvol en empowerend.

Lees verder >

12 nov 2018

Als het aan Liesbeth had gelegen, dan had ze hier niet gestaan. “Laat mij maar gewoon mijn ding doen, al die aandacht: verschrikkelijk.” Maar ja, het lag niet aan Liesbeth, het lag aan Stichting Buddy Netwerk.

Lees verder >

31 okt 2018

Elke regio en groep van de vereniging heeft een eigen werkplan voor 2019 geschreven. Deze plannen worden op de website gepubliceerd zodat ze goed vindbaar zijn voor mensen die geïnteresseerd zijn in activiteiten van een bepaalde groep of in hun regio. De plannen van regio Haaglanden, Leiden e.o. kun je hier bekijken.

Lees verder >

25 okt 2018

Woensdag 24 oktober was de Wethouder Bert van Alphen met zijn assistente Ankie Pastoors aanwezig bij de lunch. De wethouder is betrokken bij mensen met hiv en wilde graag van henzelf horen hoe het nu met hen gaat.

Lees verder >

11 sept 2018

Woensdag 25 juli 2018 was het zo ver, we gingen met een bus vol mensen vanuit Rotterdam naar Amsterdam om de geweldige sfeer op Aids2018 te proeven. Onderweg zijn we gestopt in Den Haag om nog acht personen, die verbonden zijn aan de Hiv Vereniging, op te halen.

Lees verder >

06 aug 2018

Voor mij begon deze Internationale Aids Conferentie met de opening van de tentoonstelling Aids in Amsterdam waarbij Roel Coutinho en Dolly Bellefleur ons even terugzette in de tijd. Alle stigma rond hiv waar we nu en in de toekomst mee zullen blijven worstelen vind zijn oorsprong in dit begin. Bijna onwerkelijk voor hen die dit niet hebben meegemaakt, maar een blijvend litteken bij velen die daar wel bij waren zoals ik.

Lees verder >