Jong Positief

Jong Positief wil jongeren van 18 - 30 jaar die leven met hiv op de hoogte houden van voor hen belangrijke onderwerpen en natuurlijk ook van activiteiten. Heb je vragen, wil je contact met andere jongeren, bel dan met het Servicepunt.

Over ons

Een nieuw weblog voor hiv-positieve jongeren! Dit blog vervangt de website jongpositief.nl en wil jongeren die leven met hiv op de hoogte houden van voor hen belangrijke onderwerpen en natuurlijk ook van activiteiten. Dit blog voor en door jongeren met hiv staat open voor reacties. Wil je jouw verhaal of oplossing laten horen kun je, naast reageren op een blog, ook een e-mail sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ook als je vragen hebt of je wilt melden als schrijver voor het weblog. Doen!

Lees verder >

Blog

01 juli 2020

De Hiv Vereniging is een actieve organisatie die strijdt voor onvoorwaardelijke gelijkwaardigheid van alle mensen met hiv in Nederland. De groep JongPositief is een onderdeel van de vereniging en vertegenwoordigt mensen met hiv tussen de 18 en 30 jaar. De groep organiseert ontmoetingsactiviteiten, zoekt en verspreidt informatie over hiv en verbindt jongeren met elkaar en met de rest van de vereniging.

Lees verder >

01 juli 2020

JongPositief heeft in 2019 twee activiteiten georganiseerd: een informatieavond en een kookworkshop.

Lees verder >

13 mei 2019

Jong Positief richt zich op jongeren met hiv van ca. 18–30 jaar. Zij worden bereikt via consulenten in de hiv-behandelcentra en mond-tot-mondreclame. Belangrijke issues zijn onderling contact en empowerment; empowerment in de vorm van het bestrijden van (zelf-)stigma (jonge migrantenmannen). De sectie Jong Positief is een groep met een sterke uitstraling waar jongeren beïnvloeders in kunnen zien en worden.

Lees verder >

31 okt 2018

Elke regio en groep van de vereniging heeft een eigen werkplan voor 2019 geschreven. Deze plannen worden op de website gepubliceerd zodat ze goed vindbaar zijn voor mensen die geïnteresseerd zijn in activiteiten van een bepaalde groep of in hun regio. De plannen van Jong Positief kun je hier bekijken.

Lees verder >

16 okt 2018

Are you between 18 and 30 years old and would you like to help us solve the mystery? On December 1st 2018 (World Aids day) in Utrecht we organize an event for young people who are living with HIV. A ‘murder dinner’, accompanied by a game supervisor you will be assigned a certain roll and together we will solve the murder. Kind of a live action Cluedo, but now with a nice dinner.  

Lees verder >

09 okt 2018

Ben jij tussen de 18 en 30 jaar en help je ons het mysterie op te lossen? Op 1 december 2018, Wereld Aids Dag, organiseren we een activiteit voor jongeren met hiv in Utrecht. Een moorddiner, onder leiding van een spelbegeleider zullen we verschillende rollen toegediend krijgen en moeten we samen de moord oplossen. Soort van levend Cluedo, maar dan ook nog eens met een heerlijk diner erbij.

Lees verder >

24 apr 2018

In mei werd ik, Bryan, coördinator van een groep die helaas niet een groep meer was. Een grote uitdaging: Er moest gebouwd gaan worden. Samen met Niels hebben we een groep van inmiddels bijna 20 jongeren in de leeftijd van 18 tot 30 georganiseerd.

Lees verder >

26 mei 2017

Het is een hele uitdaging om dag in dag uit perfect therapietrouw te zijn,  zeker als je leven niet echt regelmatig verloopt. Je gaat eens een avondje stappen met vrienden, trekt er een weekendje op uit of gaat met je vriend of vriendin naar de film. En dan vergeet je misschien de medicatie in te nemen... Vaak is het ook lastig om pillen te nemen, zeker in het bijzijn van personen die niets afweten van jouw hiv-infectie. Sowieso kan het gebruik van partydrugs en alcohol gevaarlijk zijn. Ze kunnen de werking van je hiv-remmers beïnvloeden maar ook je therapietrouw in gevaar brengen.

26 mei 2017

Er zijn verschillende manieren om je gezondheid zoveel mogelijk op peil te houden of te verbeteren. Hieronder sommen we enkele bijkomende elementen op die jouw gezondheid gunstig kunnen beïnvloeden.

  • Luister naar de signalen van je lichaam.
  • Respecteer je grenzen. Rust op tijd als je moe wordt.
  • Neem voldoende lichaamsbeweging.
  • Zoek naar methodes om met stress om te gaan bijvoorbeeld via muziek, yoga, een warm bad of wandelingen.

Afwisselende voeding en een goede hygiëne bij het klaarmaken ervan zijn belangrijk. Daarnaast kunnen bepaalde voedingssupplementen zoals mineralen en vitamines nuttig zijn.

26 mei 2017

Ik kom uit een christelijk gezin, maar zelf ben ik niet zo religieus. Toch weet ik dat, hoewel niet iedereen zo gelovig is, niemand zonder spiritualiteit leeft. Ik heb het gevoel dat ik een tweede kans heb gekregen om te leven. Daarom wil ik graag positief leven. Ik voel me een nieuw mens, met een nieuw leven, en een nieuw begin. Toen ik in 2004 er achter kwam dat ik hiv-positief ben, was ik altijd moe. Ik kom uit een Afrikaans land en in de gevangenis werd ik me bewust van mijn hiv-status. Ik moest wennen aan het nemen van medicijnen, een tekort aan energie, en depressiviteit. Het kostte me behoorlijk wat tijd te beseffen dat mijn leven nooit meer hetzelfde zou zijn; niet voor 100 procent in elk geval. Nu ik dit weet, komen dromen terug. Ik kan verder studeren, en ook kinderen krijgen. Ik maak me geen zorgen meer over gisteren. Ik ben blij met elke dag en ik vergeef mezelf elke dag. Jambo