Blij met elke dag

Ik kom uit een christelijk gezin, maar zelf ben ik niet zo religieus. Toch weet ik dat, hoewel niet iedereen zo gelovig is, niemand zonder spiritualiteit leeft. Ik heb het gevoel dat ik een tweede kans heb gekregen om te leven. Daarom wil ik graag positief leven. Ik voel me een nieuw mens, met een nieuw leven, en een nieuw begin. Toen ik in 2004 er achter kwam dat ik hiv-positief ben, was ik altijd moe. Ik kom uit een Afrikaans land en in de gevangenis werd ik me bewust van mijn hiv-status. Ik moest wennen aan het nemen van medicijnen, een tekort aan energie, en depressiviteit. Het kostte me behoorlijk wat tijd te beseffen dat mijn leven nooit meer hetzelfde zou zijn; niet voor 100 procent in elk geval. Nu ik dit weet, komen dromen terug. Ik kan verder studeren, en ook kinderen krijgen. Ik maak me geen zorgen meer over gisteren. Ik ben blij met elke dag en ik vergeef mezelf elke dag. Jambo

Deze informatie is nuttig