Nieuwe schrijvers voor The Voice News Magazine

Gepubliceerd: 09 januari 2020

Zoals eerder aangegeven gingen we opzoek naar nieuwe schrijvers voor de samenwerking tussen The Voice News Magazine en de Hiv Vereniging. Dit keer werken we met twee mensen, namelijk William Matovu en Lucy Wanjiku Njenga. Twee activisten uit de hiv-community die tijdens de Wereld Aids Conferentie in Amsterdam in contact zijn gekomen met de Hiv Vereniging.

De eerste column van het jaar is van Lucy (over William vertellen we volgende maand meer). Ze heeft een eigen stichting in Kenya genaamd Positive Young Women Voices, een grassroot gemeenschapsorganisatie dat zich inzet om meisjes en jonge vrouwen met hiv te versterken in hun eigen zelfredzaamheid. Daarnaast is ze de Afrikaanse afgevaardigde in de UNAIDS NGO delegatie van de PCB. In deze column vertelt Lucy over haar eigen weg naar acceptatie van haar hiv-status. pdf Lees de column hier. (769 KB)

The Voice News Magazine is een tijdschrift dat vooral online, maar ook offline, beschikbaar is focust zich op nieuws uit verschillende landen in Afrika en is Engelstalig. Zoals ze op hun website aangeven willen ze met hun tijdschrift bewustzijn creëren onder Afrikanen en meer verbintenis aangaan tussen Afrika en de rest van de wereld. De Hiv Vereniging heeft besloten twee internationale hiv-activisten (Lucy en William) de column te laten schrijven om zo een divers beeld te laten zien en daarmee ook een link te leggen met de Afrikaanse gemeenschap in Nederland om zo kennis over leven met hiv over te dragen.

pdf Lees hier de column van Lucy. (769 KB)

Lees hier de columns van Eliane Becks Nininahazwe.

Deze informatie is nuttig

Lees ook

Nieuwe column the Voice News Magazine 'A Healthy Lifestyle'

Lees meer: >

Nieuwe column the Voice News Magazine 'Social support makes a difference'

Lees meer: >

'Laatste' column The Voice News Magazine

Lees meer: >