Oost-Nederland

Jarenlang zijn er diverse activiteiten georganiseerd door actieve vrijwilligers. Momenteel is de vereniging op zoek naar nieuwe vrijwilligers die activiteiten op willen zetten in Oost-Nederland.

Welkom op de regiopagina van Oost-Nederland

In de provincie Gelderland is de Hiv Vereniging jarenlang actief geweest. Begin april 2018 heeft de groep vrijwilligers afscheid genomen en is voor de laatste keer het hiv-café geweest. Momenteel zijn er geen activiteiten gepland. Wel gaat een nieuwe groep vrijwilligers activiteiten in Oost-Nederland opzetten.

Lees verder >

Meewerken als vrijwilliger?

Je bent van harte welkom! Om mee te werken maakt het niet uit of je wel of geen hiv hebt. Het belangrijkste is dat vrijwilligers een warme betrokkenheid voelen met mensen met hiv/aids. Zou je graag willen meewerken als vrijwilliger om activiteiten in de regio op te zetten? Laat het ons weten en stuur een bericht aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Nieuwe, enthousiaste mensen zijn steeds weer nodig!

Lees verder >

Persoonlijk contact

Voor mensen met hiv die contact willen met iemand anders die leeft met hiv, kan het Servicepunt een overzicht geven van de mogelijkheden. Er zijn verschillende mogelijkheden voor ontmoeting en ondersteuning.

Lees verder >

Blog

10 sept 2020

De Hiv Vereniging is een actieve organisatie die strijdt voor onvoorwaardelijke gelijkwaardigheid van alle mensen met hiv in Nederland. De regio Oost-Nederland is een onderdeel van de vereniging en vertegenwoordigt mensen met hiv en hun naasten in het Oosten van het land (regio Overijssel en Gelderland). De groep organiseert ontmoetingsactiviteiten, zoekt en verspreidt informatie over hiv en verbindt mensen uit de regio met elkaar en met de rest van de vereniging.

Lees verder >

02 mrt 2020

Voor de regio oost was 2019 een afwisselend jaar. Vier zogeheten “Dagjes” en een flinke verandering in het team. In het afgelopen jaar zijn er liefst 4 “Dagjes” georganiseerd om zoveel mogelijk mensen te bereiken in het grote aandachtsgebied van de regio: Enschede, Deventer, Zutphen en nog een keer Enschede.

Lees verder >

25 feb 2020

Regio Oost-Nederland bestrijkt een groot gebied, namelijk de provincies Flevoland, Overijssel en Gelderland, waar mensen met hiv zeer verspreid wonen en zich vaak geïsoleerd voelen. Door op verschillende locaties bijeenkomsten te organiseren, in navolging op de eerste succesvolle bijeenkomst in Deventer in 2018 hoopt de regio mensen die de Randstad te ver weg vinden de mogelijkheid van onderling contact en empowerment te bieden.

Lees verder >

02 juli 2019

Op 29 juni was het tijd voor het vierde Dagje in de regio Oost-Nederland. Dit keer gingen we terug naar Deventer. Hierbij een verslag van de dag.

Lees verder >

14 mei 2019

In 2018 is er veel vernaderd in het oosten van het land. Regio Gelderland is omgevormd tot regio Oost-Nederland nadat hiv-café Arnhem de deuren had gesloten. Een nieuwe groep vrijwilliges heeft in diverse steden interessante bijeenkomsten georganiseerd.

Lees verder >

15 nov 2018

Op 3 november was het tijd voor het tweede Dagje in de regio Oost-Nederland. Dit keer was Zwolle als locatie gekozen en gezien de opkomst van 25 mensen was dat een mooie plek.

Lees verder >

15 nov 2018

Op 30 maart was het tijd voor het derde Dagje in de regio Oost-Nederland. Dit keer was Enschede als locatie gekozen en gezien de opkomst van 20 mensen was dat een mooie plek.

Lees verder >

31 okt 2018

Elke regio en groep van de vereniging heeft een eigen werkplan voor 2019 geschreven. Deze plannen worden op de website gepubliceerd zodat ze goed vindbaar zijn voor mensen die geïnteresseerd zijn in activiteiten van een bepaalde groep of in hun regio. De plannen van regio Oost-Nederland kun je hier bekijken.

Lees verder >

04 juli 2018

Op 23 juni, een zonnige zaterdag, was er een informele bijeenkomst voor mensen met hiv en hun naasten in de Fermerie in Deventer. Dagje Deventer werd gepromoot op Social Media en door flyers in de omliggende behandelcentra.

Lees verder >

01 mei 2018

Een vaste plek waar mensen met hiv en betrokkenen elkaar kunnen ontmoeten voor een gesprek en een drankje. Soms een informatieve of feestelijke thema-avond.

Lees verder >