Long Term Survivors-bijeenkomst i.v.m. Aids Memorial Day: varen & herdenken

Datum 25 mei 2024

Zondag 19 mei is het Aids Memorial Day, de dag dat internationaal de dierbaren herdacht worden die ons ontvallen zijn aan de gevolgen van aids. Dit jaar valt Aids Memorial Day op Eerste Pinksterdag. Om zoveel mogelijk mensen in staat te stellen bij de herdenking te zijn, kiezen we een andere datum en wel zaterdag 25 mei. We gaan varen met de Pannenkoekenboot op het IJ. De herdenkingsvaart is een initiatief van de groep Long Term Survivors van de Hiv Vereniging in samenwerking met ShivA.
Vaar en herdenk je mee? 

Varen, eten en herdenken

Op zaterdag 25 mei maken wij met de Pannenkoekenboot een rondvaart van 75 minuten op het IJ. Aan boord eet je onbeperkt pannenkoeken (zoet of hartig met diverse toppings) en kun je ondertussen kennis maken met de overige deelnemers. Zo kun je bijvoorbeeld een herinnering aan of anekdote van een dierbare die je verloren bent delen. We hopen op deze manier het gesprek op gang te brengen en elkaar in solidariteit bij te kunnen staan in het delen en dragen van verlies. Na de tocht lopen we naar het HIV/AIDSmonument dichtbij het Centraal Station Amsterdam om daar stil te staan en evt. een kaarsje te branden. Nadere informatie over de invulling hiervan volgt.

Waar en hoelaat

Wij verzamelen zaterdag 25 mei vanaf 17.00 uur bij de (gratis) veerpont F4 richting NDSM werf, (naast CS Amsterdam, aan de westkant). Deze vertrekt om 17.20 uur exact, dus zorg dat je op tijd bent!
Bij aankomst is het twee minuten lopen naar de Pannenkoekenboot (Van Riemsdijkweg, tegenover nr. 41) in Amsterdam-Noord. De boot vertrekt om 17.45 uur.

Na een uur en een kwartier varen gaan we samen weer naar de veerpont om naar het HIV/AIDSmonument te lopen aan de oostkant van CS.

Aanmelden

Wil je erbij zijn? Stuur dan een mail naar het Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van je naam, emailadres en evt. telefoonnummer. Vermeld ook eventuele dieetwensen, die moeten van tevoren doorgegeven worden. Je kan ook bellen op  020 689 25 77 (maandag, dinsdag & donderdag van 14.00 - 22.00 uur) of chatten via +31 6 45 99 42 19.

Deze tocht bieden wij gratis aan. Mocht je ertoe in staat zijn, dan is een kleine (vrijwillige) bijdrage van harte welkom. Het Servicepunt stuurt je dan een betaallink.

Voor mindervalide mensen: op het benedendek is het pannenkoekenbuffet, maar de toiletten zijn op het bovendek en er is er geen traplift.

Alles op een rij

Wat: Varen met de Pannenkoekenboot op het IJ  & herdenken bij HIV/AIDSmonument
Wanneer: zaterdag, 25 mei
Hoelaat: 17.00 uur
Waar: verzamelen bij veerpont F4 richting NDSM werf, naast Centraal station Westkant, Amsterdam.
Aanmelden: Servicepunt
Kosten: geen

Graag tot 25 mei!

ShivA en de groep Long Term Survivors

foto: Ben Ehlting, coördinator LTS

 

Deze informatie is nuttig