Welkom op de pagina van Long Term Survivors

 

Vóór 1996 was een hiv-diagnose een doodsvonnis, maar ook in de eerste jaren na 1996 was het maar zeer de vraag of mensen met hiv werkelijk konden overleven. Mensen met hiv die de eerste combinatietherapieën kregen voorgeschreven waren de proefkonijnen voor de betere, minder schadelijke combinatietherapieën van nu.

Long Term Survivors zijn mensen die met hiv geïnfecteerd zijn geraakt vóór de komst van de combinatietherapie in 1996, maar ook die mensen die in de eerste jaren na 1996 de diagnose hiv kregen.

Vrijwel alle Long Term Survivors hebben hun leven drastisch moeten aanpassen aan leven met hiv. Dit betekende in de jaren vóór 1996 vaak leven zonder toekomstplannen en perspectief, en vanaf 1996 een leven geregeerd door een medische realiteit en bevreemding. De onvoorspelbaarheid van het virus, de vooruitgang van de medische wetenschap en de wisselende vooroordelen van de wereld om ons heen, heeft iedereen die het hoogtepunt van de aidscrisis van dichtbij heeft meegemaakt, diep geraakt.

Binnen de Hiv Vereniging bestond een aantal jaren geleden de groep Veteranen, later Die-hards genoemd. Nu hebben nieuwe coördinatoren Long Term Survivors opgezet! Dat is de nieuwe naam geworden! Sinds medio 2015 zijn de coördinatoren actief om informatie en activiteiten voor deze groep op te zetten. Heb je zin om mee te doen, neem dan contact op met het Servicepunt van de Hiv Vereniging, bereikbaar op ma, di, do van 14.00 - 22.00 uur op 020 - 689 25 77.

Deze informatie is nuttig