Kom op voor jezelf!

Boek verslag: Levenslang ziek
Auteur: Hans Meex

Bank Hans 300Via een kennis van het Aidsfonds kreeg ik de tip om contact op te nemen met Hans Meex. Hans heeft onlangs een boek geschreven. Komt uit Zuid Limburg en is levenslang ziek. Het boek  - met de titel Levenslang ziek - gaat over zijn leven met hemofilie, hepatitis-C en hiv. Dit met vaart en ook humor geschreven boek ging landelijk inmiddels vele honderden malen over de toonbank. Boodschap: lever je niet willoos over aan medici, maar kom voor jezelf op! Hans is nu de 50 gepasseerd. Hij schrijft over zijn jeugd, dat hij meer dan 100 keer in het ziekenhuis heeft gelegen. Na jaren van behandelingen, medicijnkuren en operaties hinderde het hem dat de uiteenlopende disciplines onderling niet overlegden. Hij eist een multidisciplinair team dat regelmatig bij elkaar komt om de casus “Meex “ te bespreken en dat is uiteindelijk gelukt!

Hans heeft na ruim 30 jaar, mede door het schrijven van zijn boek, openlijk verteld over de hiv-infectie, diehij heeft opgelopen in de jaren 80 door 1 van de vele bloedtransfusies. Een club van nog geen 10 vrienden wist het. Zijn ouders heeft hij pas in een laat stadium op de hoogte gebracht. Hans wacht nu op een levertransplantatie. Na deze transplantatie is hij van de hemofilie af. Hepatitis-C is al verslagen door een goed werkende medicijnkuur. Hiv is dan nog steeds aanwezig. Hij verwoordt dit erg mooi in zijn boek: In het jaar 2015 werd ik 50 jaar. In 1991 was ik ervan overtuigd dat ik de 30 niet zou halen. Nu ik zover ben, wil ik verder. Het leven ziet er heel anders uit. Een hiv-virus dat inmiddels dusdanig kreupel is dat je er geen deuk meer mee in een pakje boter kunt slaan en tevens niet meer aantoonbaar is door de jarenlange HAART-medicatie.” Hans geeft ondanks alles zijn leven een 8! Inmiddels geeft hij als ervaringsdeskundige lezingen door het hele land, zowel voor medici en zorgverleners, farmaceuten als patiënten.

Het boek ‘Levenslang ziek’ is te koop in diverse Limburgse boekhandels of online via de uitgever: www.leonvandorp.nl/boek/levenslang-ziek. (ISBN: 9789079226313)

Hiv Vereniging Regio Limburg

Deze informatie is nuttig