Wethouder op bezoek bij de Woensdag-Lunch

Gepubliceerd: 25 oktober 2018

Woensdag 24 oktober was de Wethouder Bert van Alphen met zijn assistente Ankie Pastoors aanwezig bij de lunch. De wethouder is betrokken bij mensen met hiv en wilde graag van henzelf horen hoe het nu met hen gaat.

lunch haaglanden wethouderbezoek 300Dat is gelukt, met ongeveer 24 bezoekers was het een druk bezochte lunch waarbij iedereen de gelegenheid kreeg zichzelf tijdens de lunch voor te stellen en in gesprek te gaan met de wethouder. De wethouder was geïnteresseerd en stelde gerichte vragen: Hoe lang bezoek je deze lunch al? En wat vindt je hier? Merk je in je eigen leven veel van hiv-stigma? En hoe ga je daar mee om? En vooral, hoe gaat het nu met jou persoonlijk? Dit waren de vragen die veel gesteld werden.

De wethouder wil beleid maken op hoe we hiv in Den Haag  beter bespreekbaar kunnen maken en wat daarvoor nodig is aan de hand van onze ervaringen in de praktijk. Ook kwam de behoeft aan een stukje maatschappelijke ondersteuning diverse keren op tafel. De wethouder heeft maatschappelijke ondersteuning in zijn portefeuille en wil van ons graag horen waar behoeft aan is. We kijken dan ook terug op een zeer geslaagde middag waarin goed duidelijk werd dat hiv weer op de agenda staat binnen de gemeente Den Haag.

Edwin van Dam

Deze informatie is nuttig