Over seks (in de spreekkamer) gesproken

Datum 24 november 2023 tot en met 01 december 2023

Meer praten betekent minder stigma. Hiv010 zet daarom richting Wereldaidsdag in op een betere dialoog over seks en hiv. 

Onder de noemer 'Over seks (in de spreekkamer) gesproken' organiseert het netwerk Hiv010 een informatief en inclusief programma dat mensen samenbrengt om de dialoog over hiv aan te moedigen.

Hiv010 bestaat uit diverse organisaties in Rotterdam die zich inzetten voor bewustwording over hiv en het doorbreken van stigma's. Het doel is om hiv bespreekbaar te maken en (zelf)stigma te verminderen, om daarmee bij te dragen aan een inclusievere samenleving. Hiv-preventie is daarbij een belangrijk doel. Want het doorbreken van het taboe op hiv, draagt bij aan het terugdringen van hiv.

Het programma omvat een reeks evenementen, workshops en informatieve sessies die toegankelijk zijn voor een breed publiek. Van lezingen door vooraanstaande experts tot open gesprekken over persoonlijke ervaringen, het programma is ontworpen om zowel kennis te vergroten als begrip te creëren. De hoogtepunten van het programma zijn te vinden op de officiële webpagina van het evenement. Hier kunnen geïnteresseerden het gedetailleerde programma bekijken en zich aanmelden voor specifieke sessies.

Hiv010 roept op tot actieve deelname aan Wereldaidsdag 2023 en moedigt iedereen aan om deel te nemen aan de gesprekken die nodig zijn om het bewustzijn te vergroten en stigma's te doorbreken. Samen kunnen we een verschil maken en streven naar een samenleving waarin hiv geen taboe meer is, en iedereen bekend is met n=n: niet meetbaar = niet overdraagbaar. Als iedereen toegang heeft tot hiv-zorg en medicatie dan kan dit de laatste generatie zijn waarin hiv voorkomt.

Bovendien is er reden voor een feestje: de Hiv+Borrel bestaat 10 jaar! 

Het weekprogramma in het kort

  • Vr 24 nov : Aftrap Wereldaidsdag + feestje: 10 jaar Hiv+Borrel! 
  • Wo 29 nov: PrEP Dialoogtafels
  • Do 30 nov: 'Hoe praat je over seks in de spreekkamer?' (kennisatelier over inclusieve seksuele gezondheidszorg)
  • Do 30 nov: Film: 'AIDS Diva: The Legend of Connie Norman'
  • Vr 1 dec: Hiv Eetgroep (graag vooraf aanmelden)
  • Vr 1 dec: Medische update. Besproken worden hiv en anaalkanker, gay sex & PrEP  

 

 

 

 

Deze informatie is nuttig