In 2020 viel het een beetje stil

Gepubliceerd: 18 mei 2021

De Hiv Vereniging maakt elk jaar een jaarverslag over het afgelopen jaar. In dit jaarverslag zitten ook bijdrages van de regio’s en groepen van de Hiv Vereniging. In dit blog lees je het verslag over 2020 van de regio Brabant.

Eind 2019 hebben we gepraat over de motivatie om door te gaan bij de leden van de denktank Brabant. Het bleek dat een aantal van ons het gevoel had in een sleur terecht te komen en hadden beslist om in 2020 alleen zes bijeenkomsten te doen. Om en om een café-avond en een andere activiteit elders. Februari een café avond om het jaar op te starten en in april weer een activiteit in Eindhoven zoals een lunch.

Corona gooide roet in het eten en alles werd afgezegd. Wat ook vervelend was is dat onze mooie locatie niet meer gebruikt kon worden. Er was een rechtszaak aangespannen tegen de Harmonie door de eigenaar van het pand. Deze wilde het pand ergens anders voor gebruiken. De Harmonie verloor de rechtszaak en moest weg. We hebben nog geprobeerd in april een online meeting te organiseren maar daar was te weinig animo voor.

We hebben nog geprobeerd om de barbecue in juni te organiseren. Er was wel wat animo maar dit werd door het bestuur afgeblazen vanwege de corona maatregelen. Verder is er dus niets meer door gegaan en hebben we nog een paar vergaderingen met de denktank gehad. Maar plannen maken zonder vooruitzicht dit uit te kunnen voeren en zonder geschikte locatie was geen optie. Dus helaas zijn er geen activiteiten te vermelden.

Hopelijk komt er in 2021 weer een zodanige versoepeling dat we nieuwe plannen kunnen gaan maken. We zijn al wel aan het rondkijken naar een geschikte locatie voor de café-avonden maar dit blijkt toch erg lastig te zijn. Temeer omdat we natuurlijk de beschikking hadden over een prachtige locatie op twee minuten loopafstand van het centraal station in Tilburg. We kijken nu eventueel ook in Eindhoven naar een locatie, maar dat ligt alleen niet zo centraal voor ons gebied als Tilburg.

Deze informatie is nuttig