In 2019 waren er ook evenementen buiten Tilburg

Gepubliceerd: 02 maart 2020

Regio Brabant organiseert verschillende bijeenkomsten voor mensen met hiv en direct betrokkenen. De doelgroep wordt bereikt door flyers, via informatie op de site van de Hiv Vereniging, Facebook, ETZ Tilburg, Catharina Ziekenhuis Eindhoven, GGD West Brabant, GGD Midden Brabant, gaysauna’s en mond-tot-mond reclame.

Café Positief

harmonie voorgevel tilburg 250Behalve in juli en augustus is er maandelijks een café-avond geweest in Tilburg. Naast de reguliere café avonden in januari, maart, mei, september en november zijn er dit jaar voor het eerst evenementen buiten Tilburg georganiseerd.
In februari zijn we gaan bowlen in Eindhoven. In april hebben we een paasbrunch en stadswandeling gehad in Breda. In Juni was er de jaarlijkse barbecue in Tilburg. In oktober was er een lunch tijdens de designweek in Eindhoven en in december onze kerstborrel met kerstbingo.
De avonden werden goed bezocht en ook op de extra activiteiten kwamen veel mensen af. Tussen de 25 en 30 deelnemers.
Op de reguliere café-avonden hadden we gemiddeld 15 á 20 bezoekers.

Tam-Tam

textielmuseum 250Iedere tweede zaterdag van de maand is er een bijeenkomst voor hiv-positieve mensen met een migratie-achtergrond in Tilburg. In 2018 is een nieuwe opzet gemaakt voor de bijeenkomsten die in 2019 zijn gestart. Het concept van de workshopreeks 'Positief leven' wordt op een aangepaste wijze gebruikt.
Elk jaar wordt er voor de bezoekers van Tam-Tam een 'social day' georganiseerd. Dit om het onderling contact verder te versterken en mensen weerbaarder te maken. Tijdens de Social Day 2019 is een bezoek gebracht aan het textiel museum in Tilburg met aansluitend een barbecue.

 

Deze informatie is nuttig