Vierde column The Voice News Magazine met William Matovu

Gepubliceerd: 30 april 2020

De vierde column voor in The Voice News Magazine is uitgekomen en ditmaal weer eentje van William Matovu. De Hiv Vereniging is een samenwerking aangegaan met The Voice News Magazine en heeft voor dit jaar nieuwe columnisten gevonden, Lucy en William. Twee activisten uit de hiv-community die tijdens de Wereld Aids Conferentie in Amsterdam in contact zijn gekomen met de Hiv Vereniging.

De vierde column van dit jaar is van William. Hij heeft een eigen organisatie in Uganda, namelijk Love to Love organisation. Een grassroot gemeenschapsorganisatie dat zich inzet om weeskinderen met hiv te versterken in hun eigen zelfredzaamheid. Daarnaast is William muzikant en zet hij zich in om de n=n-boodschap uit te dragen in Uganda. In deze column vertelt William over de rol van het geloof in zijn gemeenschap en het belang van feitelijke informatie. pdf Lees de column hier. (771 KB)

The Voice News Magazine is een tijdschrift dat vooral online, maar ook offline, beschikbaar is focust zich op nieuws uit verschillende landen in Afrika en is Engelstalig. Zoals ze op hun website aangeven willen ze met hun tijdschrift bewustzijn creëren onder Afrikanen en meer verbintenis aangaan tussen Afrika en de rest van de wereld. De Hiv Vereniging heeft besloten twee internationale hiv-activisten (Lucy en William) de column te laten schrijven om zo een divers beeld te laten zien van hiv in de wereld en daarmee ook een link te leggen met de Afrikaanse gemeenschap in Nederland om zo kennis over leven met hiv over te dragen.

  pdf Lees hier de column van William. (771 KB)

Deze informatie is nuttig

Lees ook

Nieuwe schrijvers voor The Voice News Magazine

Lees meer: >

Tweede column The Voice News Magazine met William Matovu

Lees meer: >

Derde column The Voice News Magazine

Lees meer: >