Yoga voor hiv+ homomannen Tijgertje

Lichter, gelukkiger en sterker met yoga!
Zin om na je hoofd en lijf eens flink aan te pakken? Waarom begin je niet met yoga? Elke donderdagavond van 19.30 - 21.00 uur is er in buurtcentrum De Boomsspijker (Recht Boomsloot 52) yoga voor homomannen met hiv en hun vrienden, georganiseerd door Tijgertje. Na de eerste les voel je je misschien al een ander mens.
Wil je een gratis les proberen? Meld je dan aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vermeld je naam, telefoonnummer en e-mailadres.

Bijdrage en aanmelding

De eerste les is gratis, daarna worden de lessen voor een sterk gereduceerde prijs van € 250,- voor het hele seizoen gegeven (september t/m juni - je kunt elk moment instappen). Het is mogelijk om bij het Aids Fonds een persoonlijke subsidie aan te vragen. Mocht je later in de cursus beginnen, dan ben je natuurlijk ook van harte welkom voor een gratis les en worden de kosten aangepast als je mee wil blijven doen.

Geïnteresseerd? Meld je dan aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. vermeld je naam, telefoonnummer en e-mailadres.

Reacties van deelnemers

Voor mij is de yogales een hoogtepunt in de week, waar ik dagen van tevoren naartoe leef. Na de les voel ik me nog een dag of drie, vier helemaal ontspannen en relaxed, soepel en behaaglijk in mijn lijf. (Eric)
Een veilige plek om via yoga mijn conditie te verbeteren. Na de les is mijn hoofd is zo lekker leeg en slaap ik veel dieper. (Daniél)

Ze zeggen dat yoga zowel voor lichaam als geest is, en dat is ook echt zo. Yoga maakt me soepel en fit, maar ook ontspannener, vrolijker en gelukkiger. En het is ook nog leuk om te doen! (Eric)
De wekelijkse yoga les is voor mij een lichtpunt, met een extra boost van energie en inspiratie. (Bert)
Lex heeft af en toe zo'n praatje tussendoor, zo van: het maakt niet uit hoe ver je komt, alles is goed. Niet dat verbetene van sport. Het gaat er enorm relaxt aan toe, maar je gaat toch goed vooruit. Dat kan dus ook. (Eric)

Waarom yoga?

Als je innerlijk en lichamelijk kracht, souplesse, balans en rust wil creëren kan yoga veel voor je betekenen. Het helpt je met het versterken van concentratie en zelfvertrouwen, het overwinnen van angsten en het verwijderen van afvalstoffen uit het lichaam. Met yoga kun je de grenzen en mogelijkheden van je lichaam op een veilige manier ontdekken, accepteren en verruimen. Yoga beoefenen is niet competitief maar je kunt wel de strijd aangaan met je eigen blokkades en werken aan je beperkingen.

Yoga kan vooral heel prettig en leuk zijn om in een groep te doen. Na de eerste les voel je je misschien al een ander mens en na een paar lessen kun je de eerste positieve veranderingen waarschijnlijk al voelen.

Voor elk niveau

De yogalessen zijn geschikt voor iedereen van elk niveau. Voor wie zonder enige ervaring met yoga begint wordt elke houding duidelijk uitgelegd. Je krijgt in de les veel persoonlijke aandacht en je yogahoudingen worden waar nodig gecorrigeerd. Voor wie al wat ervaring heeft met yoga wordt aandacht geven aan de mogelijkheden om de houdingen wat meer spanning te geven en uitdagender te maken.

Elke yogales verloopt via een vaste opbouw. Er wordt begonnen met het vinden van rust en stilte. Met een mantra richt je de aandacht naar binnen en met een verhaal of aan de hand van een actuele gebeurtenis wordt kort ingegaan op een aspect van de filosofie van yoga. Daarna komt het lichaam langzaam in beweging met wat opwarmings- en strekoefeningen. De yoga die wordt gegeven is hatha yoga in vinyasa stijl, waarbij in een flow een serie van yoga houdingen (asana’s) wordt gedaan.

De lessen bestaan voor een deel uit basishoudingen en elke week zul je ook kennis maken met andere houdingen. Na een paar houdingen merk je waarschijnlijk al snel dat het lichaam warm wordt en misschien ga je zweten. Tijdens de les wordt heel diverse muziek gespeeld, zoals bijvoorbeeld meditatieve mantra’s, swingende pop, verstilde Indiase muziek, jazz en klassieke muziek. De lessen eindigen weer met de ervaring van rust en stilte door middel van een korte meditatie, het zingen van een mantra en soms ademhalingsoefeningen (pranayama).

Wie is Lex?

De yoga wordt gegeven door Lex van Meurs, yogadocent bij Svahayoga in Amsterdam. Lex combineert yoga met werk als media-onderzoeker in Hilversum. Hij woont met zijn vriend op de Zeedijk in Amsterdam. Naast yoga en meditatie wandelt Lex ook graag. Download pdf hier (8.77 MB) de informatiefolder.

Deze informatie is nuttig