Poz&Proud bijeenkomst: HERDENKEN?!

Datum 28 april 2024

Poz&Proud organiseert op zondag 28 april een bijeenkomst met het thema: HERDENKEN?! in de kleine zaal van het Betty Asfalt Complex van 14:00 tot 16:00 uur.

De dag ervoor hebben we nog losbandig de Koning de hemel in geprezen, maar op 28 april gaan we serieus aan de gang met wie wij, mensen met hiv, zijn, zullen zijn, en hoe we herinnerd gaan worden.

Met onze bijeenkomst boren we een thema aan dat we het komende jaar op de voorgrond gaan plaatsen. Nu we met steeds minder zijn, en er steeds minder mensen in West-Europa hiv oplopen, gaan we aan de slag met onze erfenis.

Of je nou de zware tijden van de jaren '80 hebt meegemaakt, of net op of na de drempel van PrEP en het Zwitsers Standpunt hiv hebt opgelopen: we hebben allemaal verhalen, beelden, gedichten, films, en we hebben allemaal herinneringen. We gaan in gesprek met onder andere cultureel antropoloog hoogleraar Irene Stengs over hoe identiteiten en herinneringsculturen zich vormen, en over hoe ons toekomstig uitsterven iets positiefs aan de wereld kan bijdragen.

Op dezelfde dag lanceren we een webpagina waar je, in vol ornaat of geanonimiseerd, je eigen verhalen, foto's of andere uitingen kunt delen. Deze nemen we mee voor een groter evenement volgend jaar. Denk aan waar je zelf sterker of zwakker geworden bent, wie je verloren maar ook gewonnen hebt, waar er schoonheid zit of waar er afschuw ligt.

We willen graag naar jullie luisteren. We willen graag jullie verhalen horen. 

De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.

infomiddag 1 2024 klein

 

Deze informatie is nuttig