Oproep: House of hiv zoekt verhalen en inbreng voor expositie

De Hiv Vereniging werkt samen met zes andere organisaties aan een expositie over de verhalen achter 40 jaar hiv en aids community initiatieven in Nederland. In dit artikel de oproep om de korte vragenlijst in te vullen.

Community-initiatieven

Volgend jaar mei is het 40 jaar geleden dat in ons land de eerste mens overleed aan de gevolgen van aids. Sindsdien zijn er veel community-initiatieven geweest, die ons hebben beschermd, geïnformeerd, voor ons hebben gezorgd en initiatieven die opkwamen voor de belangen van mensen met hiv en hun dierbaren. Veel initiatieven behoren tot het verleden; andere zijn nog steeds actief.

Jouw inbreng

Het samenstellen van deze expositie kan niet zonder de inbreng van mensen die de hiv-epidemie van dichtbij hebben meegemaakt en diegenen die vandaag de dag nog met hiv hebben te maken. Daarom zal de expositie voor en door de diverse door hiv getroffen gemeenschappen worden gemaakt. Op dit moment zijn we bezig met archiefonderzoek, interviews, gesprekken en fondsenwerving. Een naam hebben we al: House of hiv.

Wat is het verhaal wat jij graag wilt delen? Of wil je graag meedenken en meewerken?

Vul de korte enquête in – het kost maar een paar minuten.

De samenwerkende organisaties zijn: Prostitutie Informatie Centrum, Trans United, Black Queer Archives, Mainline, IHLIA, hello gorgeous en de Hiv Vereniging.

Deze informatie is nuttig