Eerbetoon aan aidsbestrijder Joep Lange door zijn zoon Max

Gepubliceerd: 04 april 2018

 

joep lange 250Ga er even voor zitten (20-25 minuten leestijd), maar het verhaal is zeker de moeite waard. Max Lange vertelt zijn verhaal over zijn vader Joep Lange en het werk wat hij verricht en opgezet heeft. Joep Lange kwam om toen hij in 2014 met vlucht MH17 op weg was naar de Wereld Aids Conferentie in Australië.

Tijdens zijn studie geneeskunde begin jaren tachtig kwam zijn vader in aanraking met de toen nieuwe ziekte aids. Het zou zijn levenswerk worden. Bijvoorbeeld zijn inspanningen voor de beschikbaarheid van goede hiv-medicatie en zijn organisatie PharmAccess, opgezet voor gezondheidsprojecten in Afrika.

Na zijn dood werd het Joep Lange Institute opgericht, dat zijn werk voortzet. Zijn zoon Max Lange (1987) maakt nu voor dit instituut een documentaire over de impact van de mobiele revolutie in Kenia. 'Vóór zijn dood hield ik me nauwelijks bezig met zijn werk: zijn onderzoek naar aids en hiv en de projecten die hij had opgezet in Afrika. Na zijn dood is dat veranderd. Ik maak nu documentaires voor het Joep Lange Institute'.

Lees het artikel in Vrij Nederland.

 

Meer artikelen (uit 2014):

Deze informatie is nuttig