Nieuwe campagne ‘Positively Alive’ uit België

Gepubliceerd: 23 oktober 2019

De afgelopen weken is er nieuw geluid gekomen uit België. Jonathan Bossaer is de ‘Positively Alive’ campagne gestart en hoopt hiermee het stigma rondom hiv te doorbreken. Jonathan is sinds 2009 zelf hiv-positief en voelt zich na tien jaar innerlijke strijd eindelijk vrij om deze campagne te voeren.

In een Facebook Live heeft Jonathan zijn persoonlijk verhaal gedeeld om zo het taboe te doorbreken. “Ik wil andere mensen met hiv een hart onder de riem steken en meehelpen het stigma te doorbreken.” In de Facebook Live vertelt hij ook over de campagne en wat er allemaal in de planning staat. In de speciale Facebook groep komen mensen bij elkaar om ervaringen te delen.

De campagne heeft ondertussen al veel internationale steun, waaronder van Bruce Springsteen, en werkt toe naar Wereld Aids Dag. Naast de aandacht via sociale media heeft Jonathan ook een podcast ontwikkeld. Richting 1 december zullen er telkens nieuwe afleveringen uit worden gebracht, waarin prominente mensen uit het hiv-veld geïnterviewd worden.

Wil jij meer informatie weten over de campagne? Neem dan snel een kijkje op hun website.

Deze informatie is nuttig