Power of Love, het is bijna zover: dit gaan we doen!

Gepubliceerd: 01 november 2023

Over tien dagen is het al zover: een nieuwe editie van The Power of Love in het Beatrixtheater in Utrecht. De leukste dag om hiv te hebben: dit staat er op zaterdag 11 november het programma! 

Hiv hoeft je gevoel van geluk niet in de weg te staan. Daarop zoomen we in tijdens deze 16e editie van The Power of Love. Hoe doen anderen dat, en wat kun jij daarvan leren?

Een paar highlights uit het programma:

Medische update: huidige en toekomstige mogelijkheden

Welke nieuwe ontwikkelingen komen er op je af in de spreekkamer van je hiv-behandelaar? Binnen een uurtje ben je weer helemaal op de hoogte over wat er voor jou relevant is op het gebied van hiv-medicatie, behandeling en onderzoek. We gaan het hebben over injectables, over gezond ouder worden met hiv, en: hoe staat het met de vooruitzichten op genezing?  

Lekker in je vel: waar haal jij je kracht vandaan?

Dinah Bons is trans vrouw en internationaal actief als sekswerkactivist, hiv-activist, anti-racsimeactivist en LHBTI+activist. Jeutje: waar haalt zij al die power vandaan? En wil jij ook het een en ander aanpakken in je leven, maar weet je niet precies hoe? Wellicht slaagt motivatie-coach Wanda de Kanter erin je net dat ene zetje te geven.

Powervrouwen nemen het over

Eindelijk kwamen ze in beeld dit jaar: vrouwen met hiv. In de media en op het podium van het Amsterdam Diner. En dat was nodig ook, want in Nederland komen vrouwen met hiv pas laat in zorg, medisch gezien gaat het vaak minder goed met hen in vergelijking tot mannen met hiv, en stigma blijken hardnekkig. Posidiva Reina Foppen - de eerste vrouwelijke voorzitter van de Hiv Vereniging - wil graag één ding benadrukken: dit wordt een positief gesprek. 

Aflsuiter: een spetterend optreden van Karin Bloemen

Een dijk van een stem, een expressieve verschijning en ook nog eens een ronkend gevoel voor humor. Al veertig jaar is La Bloemen een fenomeen op de podia van Nederlandse theaters. Soms uitbundig en extravert, dan weer ingetogen en gevoelig. Wij zijn er trots op dat Karin - sinds de jaren 80 begaan met mensen met hiv en aids - in haar jubileumjaar een bruisend optreden geeft bij ons op het podium! 

Oh, en cabaretier Andries Tunra heeft ook nog wat noten op zijn zang:

Dit dus allemaal, en nog veel meer! Nog geen kaarten? Bestel ze nu!

(Een ticket kost 16 euro. Is dat te duur voor je? Lees in het programmaboekje hoe je vijftig procent korting krijgt, of hoe je via de Hiv Vereniging een tegemoetkoming in reiskosten kan ontvangen)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

Deze informatie is nuttig