Share the Power - 14 mei 2022: deel je kracht, verdubbel je energie!

Gepubliceerd: 22 december 2021

Zaterdag 14 mei 2022 vindt de tweede editie van Share the Power plaats. Evenals in 2019 is de inspirerende en rustgevende omgeving van Landgoed de Horst in Driebergen het decor van onze communitydag. Een ideale plek om elkaar te ontmoeten, en je te laten informeren, samen te delen, je te ontspannen, en je gehoord en veilig te voelen. Met elkaar en voor elkaar!

De eerste Share the Power-communitydag werd zeer positief gewaardeerd in de evaluatie. Uit de ingevulde vragenlijsten bleek dat deelnemers naast goed geïnformeerd te zijn, het elkaar ontmoeten en onder elkaar zijn erg belangrijk en fijn gevonden hadden. Verschillende mensen gaven aan dat ze graag op een informele manier meer tijd met elkaar hadden willen doorbrengen. Wat hen betreft waren de pauzes, de lunch en ook de tijd voor het drankje achteraf te kort. Ook de workshops werden goed gewaardeerd. Het werd als erg prettig ervaren over bepaalde onderwerpen, zoals oud worden met hiv of chemseks, in een kleine groep de verdieping te zoeken. Maar ook met je stem bezig zijn, samen zingen en het niet over hiv hebben was bijzonder populair. Al zingend voel je de verbinding met gelijkgestemden. Niet voor niks dat de zangworkshop van Gerben Grimmius opnieuw onderdeel is van de dag.

Reina Foppen, secretaris Hiv Vereniging, op de middenstip tijdens The Power of Love - 27 november 2021

Diepgang en chillen

We hebben de feedback uit 2019 meegenomen in de samenstelling van het programma voor 2022. Zo is er een Positive Lounge waar je kunt chillen, ontspannen en kletsen met elkaar en ja, ook de borreltijd na afloop is langer. Onder en met elkaar zijn verbindt; je voelt dat je er niet alleen voor staat en dat maakt je sterker. ‘Onderling contact en ondersteuning’ is immers een van de pijlers waarop de vereniging is gebouwd en dit komt op de communitydag goed over het voetlicht. Belangrijk en verbindend is ook dat mensen uit verschillende groepen en regio’s elkaar ontmoeten om ervaringen uit te wisselen en van elkaar te leren. De ondertitel van Share the Power is niet voor niets: deel je kracht en verdubbel je energie!

In levenden lijve

Na een lange coronaperiode met alle beperkingen is het extra fijn om elkaar in levenden lijve te ontmoeten. Tomas Derckx (medewerker communicatie) en Bertus Tempert (voorzitter) hebben de eer je te verwelkomen en mee te nemen door de dag. Er is een plenair programma waarin je wordt bijgepraat over de laatste medische ontwikkelingen. Anne Wensing (hiv-specialist en -onderzoeker UMCU) vertelt over hiv-genezing en het onderzoek ernaar. Bertus en Tomas spreken meerdere mensen met hiv over onderwerpen die een rol spelen in het leven van deze personen. Onderwerpen die mogelijk ook jou raken. En er is een ruim scala aan workshops. In dit artikel wordt een aantal ervan uitgelicht in losse kaders.

Jongerenprogramma en kinderopvang

Een ander punt dat uit de evaluatie van 2019 naar voren kwam, is dat een speciaal programma voor jongeren in goede aarde viel. Daarom zijn er ook komende editie weer leuke en creatieve workshops voor jongeren met filmpjes en TikTok-dansen.
Daarnaast is er natuurlijk kinderopvang voor de kleintjes, zodat zo veel mogelijk ouders en verzorgers kunnen meedoen aan het programma van Share the Power.

Warm gezin

De Hiv Vereniging investeert de komende jaren extra in groepen die ver(der) weg staan van de vereniging of waar de vereniging weinig tot geen contact mee heeft. Daarom hebben ook wat ‘onderbelichte’ groepen een plek op Share the Power, zoals mensen met hiv uit Oost-Europa en de transcommunity. De Hiv Vereniging wil er immers zijn voor álle mensen met hiv in Nederland.
Sommige deelnemers in 2019 zeiden na afloop het gevoel te hebben onderdeel te zijn van een grote, warme familie. Dat gevoel hopen we ook deze keer de deelnemers mee te geven. Met een energieboost en een goed gevoel gaan we dan de zomer van 2022 tegemoet.

Meld je aan!

Meer informatie over Share the Power en hoe je je kunt aanmelden vind je op www.sharethepower.nl. Kies bij het aanmelden ook de workshops van je voorkeur.

 

Deze informatie is nuttig