Vijfde column The Voice News Magazine

Gepubliceerd: 09 juni 2020

Ondertussen is de vijfde column uitgekomen en weer een column van Lucy Wanjiku Njenga. De Hiv Vereniging is een samenwerking aangegaan met The Voice News Magazine en heeft voor dit jaar nieuwe columnisten gevonden, Lucy en William. Twee activisten uit de hiv-community die tijdens de Wereld Aids Conferentie in Amsterdam in contact zijn gekomen met de Hiv Vereniging.

De vijfde column van dit jaar is weer van Lucy. Ze heeft een eigen stichting in Kenya genaamd Positive Young Women Voices, een grassroot gemeenschapsorganisatie dat zich inzet om meisjes en jonge vrouwen met hiv te versterken in hun eigen zelfredzaamheid. Daarnaast is ze de Afrikaanse afgevaardigde in de UNAIDS NGO delegatie van de PCB. In deze column praat Lucy over seksueel geweld bij meisjes en vrouwen.  pdf Lees de column hier.  (716 KB)

The Voice News Magazine is een tijdschrift dat vooral online, maar ook offline, beschikbaar is focust zich op nieuws uit verschillende landen in Afrika en is Engelstalig. Zoals ze op hun website aangeven willen ze met hun tijdschrift bewustzijn creëren onder Afrikanen en meer verbintenis aangaan tussen Afrika en de rest van de wereld. De Hiv Vereniging heeft besloten twee internationale hiv-activisten (Lucy en William) de column te laten schrijven om zo een divers beeld te laten zien van hiv in de wereld en daarmee ook een link te leggen met de Afrikaanse gemeenschap in Nederland om zo kennis over leven met hiv over te dragen.

  pdf Column 5 - The Voice News Magazine (Lucy, June) (716 KB)

Deze informatie is nuttig