Happi App ondersteunt en geeft inzicht

Gepubliceerd: 05 juli 2018

Op donderdag 28 juni 2018 is de nieuwe Happi App gelanceerd. De Happi App is een gratis app voor op je mobiele telefoon en is bedacht door dr. Arends van het UMC Utrecht en dr. Van den Berk van het OLVG. In de app heb je eenvoudig inzicht in je medische gegevens, medicijngebruik en lichamelijke en geestelijke gezondheid. Ook kun je afspraken op de poli noteren, aangeven dat je een reminder wil krijgen voor je consult of je consult opnemen in de app.

happi app 2 465Overzicht

De app laat met smileys zien of het virus goed onderdrukt is, of je je medicatie goed verdraagt, of je risico loopt op hart- en vaatziek en hoe je je kwaliteit van leven ervaart. Ook laat de app in grafiekjes zien hoe bijvoorbeeld de bloeddruk, de bloedwaarden en effecten van medicatie in de loop van de tijd variëren.  Zo wordt het eenvoudig om ingewikkelde ziekenhuisuitslagen te interpreteren. Je moet deze gegevens wel eerst handmatig invoeren. Binnen enkele weken zal OLVG als eerste ziekenhuis de metingen automatisch in de app laden. Hierna zullen waarschijnlijk meer hiv-behandelcentra volgen.

Ook kun je je medicijngebruik invoeren en is er de mogelijkheid om je innametijd van je medicatie automatisch aan te laten passen aan je tijdzone (dit is handig op reis!).

Hulpmiddel voor consult

Daarnaast wordt door middel van vragenlijsten de kwaliteit van leven gemeten. Dit zijn lange vragenlijsten, en het kost veel tijd om ze in te vullen. Met al deze gegevens kunnen patiënten mede bepalen wat ze tijdens het polikliniek consult, het ziekenhuisbezoek of in het gesprek met de arts willen bespreken.

Meer informatie over Happi app is te vinden op www.happiapp.nl en www.stichtinghappiapp.nl. Happi is beschikbaar in het Nederlands en het Engels.

Deze informatie is nuttig