Bijscholing Hiv Vereniging, aanvulling op de formele zorg

Gepubliceerd: 03 mei 2018

Speciaal voor (startende) hiv-consulenten (verpleegkundigen/verpleegkundig specialisten) en hiv-behandelaren organiseert de Hiv Vereniging op 5 juni 2018 een informatieve en interactieve bijscholing.

Gezamenlijk doel van de hiv-zorg en de vereniging is het bevorderen van de kwaliteit van leven van mensen met hiv. Welke rol speelt hierin de vereniging en hoe kan dat aanvullend zijn voor de zorgprofessional. Kwaliteit van leven met hiv gaat verder dan fysiek welbevinden.

Dinsdag 5 juni 2018 van 16.00 – 21.00 uur
Eerste Helmersstraat 17, 1054 CX Amsterdam 
Accreditatie aangevraagd  – info op www.pe-online.org 
De accreditatie voor de verpleegkundig specialisten (4 punten) en verpleegkundig consulenten (5 punten) is toegekend.
Aanmelden via online aanmeldformulier

Maak op een gevarieerde en interactieve manier kennis met de positie, het aanbod en de mensen van de Hiv Vereniging. Persoonlijke kennismaking maakt contact en dorverwijzen makkelijker. Oud worden met hiv heeft op het eind van de bijscholing specifiek de aandacht, waarbij ook mensen aanwezig zullen zijn van de groep Long Term Survivors.

Programma

 • 16:00 uur
  Welkom en voorstelronde
 • 16:15 - 16.30 uur
  Rondleiding op het kantoor en Servicepunt. Korte kennismaking met de aanwezige medewerkers en vrijwilligers
 • 16:30 - 17.00 uur
  Presentatie over de geschiedenis, structuur en positie van de vereniging, onderzoek Positief Geluid, video: ‘De mensen van de Hiv Vereniging’  (Directeur Pieter Brokx, medewerker community netwerk Reina Foppen)
 • 17:00 - 18:15 uur
  Tafelgesprek (o.l.v. medewerker communicatie Tomas Derckx) – interactief gesprek met vrijwilligers, medewerkers en deelnemers aan de bijscholing over het belang van onderling contact en ondersteuning voor mensen met hiv. Focus van dit onderdeel ligt op het elkaar aanvullen van de informele en formele zorg aan mensen met hiv. 
 • 18:15 - 18:45 uur
  Pauze inclusief maaltijd
 • 18:45 - 19:30 uur
  Presentatie over de drie pijlers van de vereniging: belangenbehartiging, informatievoorziening en onderling contact en ondersteuning. Daarbij aandacht voor de drie speerpunten: stigmabestrijding, empowerment en gezond leven met hiv. Hoe kunnen deze pijlers en speerpunten de hiv-consulenten, hiv-behandelaren en hun patiënten in de spreekkamer en in het dagelijks ondersteunen.
 • 19:30 - 20:00 uur
  Koffiepauze en inloop deelnemers Long Term Survivors
 • 20:00 - 21:00 uur
  Oud worden met hiv, bijeenkomst met Long Term Survivors. Een update over de AgeHIV studie door Dr. Rosan van Zoest (AMC/UVA). Gevolgd door een gesprek met mensen die het begin van de hiv-epidemie hebben meegemaakt en nu degenen zijn die oud worden met hiv. Opgezet in kader van Long Term Survivors Awareness Day.

 Download de uitnodiging, inclusief programma

Deze informatie is nuttig