Gezocht: vrouwen die willen meewerken aan voorlichtingsfilmpje over hiv en het uitstrijkje

Gepubliceerd: 21 maart 2022

De Hiv Vereniging is regelmatig actief betrokken bij wetenschappelijk onderzoek en informatieverstrekking over hiv. We geven feedback, delen vragenlijsten of treden op als adviseur. In dit artikel delen wij een oproep AmsterdamUMC voor deelname aan de opzet en opname van een voorlichtingsfilmpje voor vrouwen.

In het AmsterdamUMC zien de artsen en verpleegkundigen op de afdeling gynaecologie geregeld vrouwen met hiv. Vrouwen met hiv worden naar hun verwezen voor het verrichten van een uitstrijkje. Ze merken echter dat dit soms een lastig onderwerp is voor vrouwen, wat schaamte en onzekerheid met zich mee brengt. Daarnaast is het niet altijd duidelijk waarom een uitstrijkje bij vrouwen met hiv moet plaatsvinden.

Voorlichtingsfilmpje

Middels een voorlichtingsfilmpje willen de artsen en verpleegkundigen van het Amsterdam UMC meer uitleg geven over waarom dit uitstrijkje gemaakt moet worden en hoe dit in zijn werk gaat. Zo hopen ze een deel van de spanning te verminderen en uitleg te geven waarom zij denken dat dit nodig is.

Geïnteresseerd?

Voor dit filmpje zijn ze op zoeken naar liefst 2 vrouwen met hiv die mee willen denken over de inhoud en eventueel ook zichtbaar aanwezig willen zijn op beeld. Het filmpje willen ze zowel in het Nederlands als Engels opnemen. Als je alleen Nederlands of Engels spreekt (dus niet allebei) kun je je ook aanmelden.

Reiskosten worden vergoed. Ook krijgen vrouwen die meewerken een bedankje in de vorm van een bol.com bon.

Als je wilt meewerken aan het filmpje kun je je aanmelden bij Tomas Derckx (t.derckx@hivvereniging). Wil je meer informatie over het project dan horen we het graag, neem gerust contact op.

Deze informatie is nuttig