Injectables goedgekeurd: eerste hiv-behandeling met langwerkende injecties

Gepubliceerd: 05 januari 2021

De Europese Commissie heeft de injectables op 21 december 2020 goedgekeurd. Er werd goedkeuring gegeven voor de Vocabria-injectie en de Rekambys-injectie. Deze injecties worden geproduceerd door ViiV Healthcare en Janssen Pharmaceutical Companies.

Elke 8 weken twee injecties

De hiv-behandeling bestaat uit een duotherapie van Vocabria (cabotegravir injectie) en Rekambys (rilpivirine injectie). De injecties worden om de 8 weken gegeven. Zo hoeft iemand nog maar 6 keer per jaar hiv-medicatie te ‘nemen’, in plaats van 365 dagen per jaar. 

De injecties worden in de bil gezet, en mensen hebben soms wat last van het zetten van de injectie. De injecties zijn qua werkzaamheid en veiligheid vergelijkbaar met medicatie in pil-vorm. Je vindt hier mee informatie over het onderzoek naar de injecties.

Vragen of interesse?

Voor vragen kun je contact opnemen met het Servicepunt (020 - 689 25 77 - ma, di en do van 14.00 - 22.00 uur of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Wanneer je interesse hebt om over te stappen naar de injecties raden we je aan om contact op te nemen met je hiv-behandelaar of hiv-consulent.

Deze informatie is nuttig