Oproep: onderzoek naar ervaringsdeskundigheid

Gepubliceerd: 14 oktober 2021

De Hiv Vereniging is regelmatig actief betrokken bij wetenschappelijk onderzoek over hiv. We geven feedback, delen vragenlijsten of treden op als adviseur. In dit artikel delen we een oproep van de Veerkracht Centrale voor hun project Waardering Ervaringsdeskundigheid. We leggen kort uit wat het onderzoek inhoudt en delen de vragenlijst.

De Veerkracht Centrale (het Landelijk Netwerk Ervaringsdeskundigen) wil van ervaringsdeskundigen weten hoe ze ervaringsdeskundigheid inzetten in hun vrijwilligerswerk en hoe er gedacht wordt over de beloning en waardering daarvan. Moeten ervaringsdeskundigen bijvoorbeeld betaald krijgen voor het adviseren? Daarom zijn ze het project Waardering Ervaringsdeskundigheid gestart om hier meer inzicht in te krijgen.  

Wat is het doel van het project?

Overheden, instellingen en bedrijven mogen het vanzelfsprekend gaan vinden om te betalen voor advies of voorlichting door ervaringsdeskundigen. Dit werkt ook andersom: ervaringsdeskundigen mogen het vanzelfsprekend gaan vinden dat zij een reële vergoeding vragen voor hun inzet. De Hiv Vereniging deelt deze visie en werkt daarom mee aan het project.

Deelnemers voor vragenlijst

De Veerkracht Centrale is benieuwd hoe ervaringsdeskundigen hierover denken en zouden graag jullie mening willen horen door middel van een vragenlijst. Dus zet jij je ervaringsdeskundigheid in tijdens je vrijwilligerswerk (dit kan voor de Hiv Vereniging zijn, maar ook voor een andere organisatie)? Vul dan snel de vragenlijst hier in.

Meer informatie over het project Waardering Ervaringsdeskundigen kun je lezen op de website: www.ervaringsdeskundige.info.

Deze informatie is nuttig