Documentaire “I will speak, I will speak!”

Datum 22 juli 2018

Zondag 22 juli zendt NPO2 om 22.35 uur de documentaire 'I will speak, I will speak' van Atlas2018 uit. Vijf mensen uit verschillende landen en continenten vertellen hun verhaal over leven met hiv.

Een nieuwe documentaire van regisseur Willem Aerts en verhalenverteller Erwin Kokkelkoren. De vijf hoofdrolspelers uit Europa, Zuidoost-Azië, U.S.A., Afrika en Rusland openen zonder aarzelen hun huis en hun hart. De verschillen in hun leven met hiv blijken enorm.

Over het project Atlas 2018

Bert Oele en Erwin Kokkelkoren, zakelijk en artistiek leider van het productiehuis Les Enfants Terribles, leven zelf 30 jaar met hiv. Zij wilden voor Atlas2018 die andere 37 miljoen mensen die leven met hiv ontmoeten. Hun verhaal horen, gast zijn in hun huis, in hun leven. 
De afgelopen drie jaar reisden ze met een bevlogen groep van filmers, fotografen en schrijvers de wereld over om zoveel mogelijk van hun verhalen op te tekenen. Dit mega-initiatief leidt uiteindelijk tot “I will speak, I will speak!”, een unieke tentoonstelling die niet alleen de enorme diversiteit van deze groep laat zien, maar ook inzicht geeft in wat hen bindt: levenslust en strijdbaarheid. 
Na juli 2018 verandert Atlas2018 in Atlas2020. Er zijn nog veel verhalen die verteld moeten worden.

 

Deze informatie is nuttig