Towards Zero Together AIDS 2018

Datum 15 juli 2018 tot en met 22 juli 2018

logo towards zero together 250Tweehonderd km lopen voor de beëindiging van alle barrières voor mensen die leven met hiv. In de aanloop naar de Internationale  Aids Conferentie van 2018 vormt een 200 km lange wandeling van Brussel naar Amsterdam de kern van een nieuwe campagne van hiv-activisten om alle barrières te doorbreken waarmee mensen met hiv overal ter wereld worden geconfronteerd.

De campagne Towards Zero Together is bedoeld om mensen bewust te maken van verschillende kwesties die van invloed zijn op het leven van mensen met hiv. Vanuit de hele wereld komen mensen met hiv samen met een duidelijke boodschap: elkaar ondersteunen en vechten voor een goede toekomst.

De oprichter van de campagne, Ruan Uys, wil met deze wandeling benadrukken dat over de hele wereld nog steeds mensen zijn die geen toegang hebben tot behandeling. Het geluid van mensen met hiv laten horen die zich tot nu toe te onderdrukt voelden om hun stem te laten horen. En om de empowerment van mensen met hiv een toneel te geven.

"Tegenwoordig zijn veel mensen die leven met hiv in Westerse landen zo sterk dat zij hun verhaal vertellen en zich inzetten voor een gelijkwaardig leven. Degenen die betrokken zijn bij de wandeling doen dit om menen met hiv in andere delen van de wereld te vertellen dat 'ze gezien worden, niet de enige zijn, en dat ze alles zullen doen om hen te ondersteunen', "zei Uys.

"Deze campagne is erop gericht om zoveel mogelijk mensen van over de hele wereld samen te laten lopen en het bewustzijn te vergroten over de vele barrières die wereldwijd nog steeds  bestaan, zoals de grote verschillen in toegang tot levensreddende behandeling en een gebrek aan empowerment in niet-Westerse landen. "

Hiv is van een dodelijke ziekte veranderd in een chronische aandoening. Volgens Uys moet dit bereikbaar worden voor iedereen, over de hele wereld, die leeft met hiv. Gelijke toegang tot antiretrovirale therapie (ART) voor iedereen.

"De huidige medicatie verbetert niet alleen de kwaliteit van leven van mensen met hiv, maar is ook een belangrijk hulpmiddel bij het beëindigen van de overdracht van hiv. Het is niet alleen logisch om alle mensen met hiv zo snel mogelijk te behandelen, het is zelfs een ongelooflijk effectief middel om hiv te voorkomen, "zei Uys.

Een groep van hiv-activisten van over de hele wereld zal in negen dagen 200 km lopen, beginnend in Brussel op 15 juli en eindigend op 22 juli, voor de start van de Internationale Aids Conferentie in Amsterdam.

Doe met ons mee

Interesse om mee te wandelen of het ondersteunen van de campagne Towards Zero Together, evenals meer informatie zijn te vinden op: www.hivsters.info/towards-zero-together/.
Hier kun je je ook aanmelden om mee te lopen!

Deze informatie is nuttig