Blog

Naast een maandelijks hiv-café bieden we mensen met hiv die niet daarheen kunnen of willen komen bemiddeling voor een persoonlijk gesprek voor het geven van informatie en ondersteuning.

Published: 10 July 2023

Regio Oost-Nederland heeft in 2022 drie zgn. 'Dagjes' georganiseerd. Lees hierover in het jaarverslag dat regiocoördinator Jorgos schreef. Nieuwe vrijwilligers zijn nog steeds welkom. 

Read more ... >

Published: 04 July 2023

Vrijwilliger Bram van de Hiv Vereniging Regio Oost doet verslag van het Dagje Nijmegen dat op een snikhete junidag plaatsvond. Stigma is het thema dat besproken wordt: 'Ineens staken vrienden een hand naar voren ter begroeting, om maar niet te dichtbij te hoeven komen.'

Read more ... >

Published: 23 January 2023

Op zaterdag 10 december 2022 werd er door de Hiv Vereniging regio Oost-Nederland een dag georganiseerd in Arnhem met deze keer als thema n=n  (niet meetbaar = niet overdraagbaar).

Read more ... >

Published: 21 June 2022

De Hiv Vereniging maakt elk jaar een jaarverslag over het afgelopen jaar. In dit jaarverslag zitten ook bijdrages van de regio’s en groepen van de Hiv Vereniging. In dit blog lees je het verslag over 2021 van de regio Oost-Nederland. Het volledige jaarverslag van 2021 vind je hier.

Read more ... >

Published: 11 April 2022

Na een periode van elkaar niet fysiek kunnen ontmoeten was het eindelijk zover. Ons Dagje Enschede op 9 april in De Creatieve Huiskamer in een herenhuis aan de rand van Roombeek.

Read more ... >

Published: 25 November 2021

De Hiv Vereniging stelt elk jaar een werkplan op voor het komend jaar. In dit werkplan zitten ook bijdrages van de regio’s en groepen van de Hiv Vereniging, waarin ze hun plannen voor het komend jaar verkondigen. In dit blog vind je de plannen van de regio Oost-Nederland voor het jaar 2021. Het complete werkplan van 2022 vind je hier.

Read more ... >

Published: 09 December 2020

De Hiv Vereniging stelt elk jaar een werkplan op voor het komend jaar. In dit werkplan zitten ook bijdrages van de regio’s en groepen van de Hiv Vereniging, waarin ze hun plannen voor het komend jaar verkondigen. In dit blog vind je de plannen van de regio Oost-Nederland voor het jaar 2021. Het complete werkplan van 2021 vind je hier.

Read more ... >

Published: 18 May 2021

De Hiv Vereniging maakt elk jaar een jaarverslag over het afgelopen jaar. In dit jaarverslag zitten ook bijdrages van de regio’s en groepen van de Hiv Vereniging. In dit blog lees je het verslag over 2020 van de regio Oost-Nederland.

Read more ... >

Published: 02 March 2020

Voor de regio oost was 2019 een afwisselend jaar. Vier zogeheten “Dagjes” en een flinke verandering in het team. In het afgelopen jaar zijn er liefst 4 “Dagjes” georganiseerd om zoveel mogelijk mensen te bereiken in het grote aandachtsgebied van de regio: Enschede, Deventer, Zutphen en nog een keer Enschede.

Read more ... >

Published: 10 September 2020

De Hiv Vereniging is een actieve organisatie die strijdt voor onvoorwaardelijke gelijkwaardigheid van alle mensen met hiv in Nederland. De regio Oost-Nederland is een onderdeel van de vereniging en vertegenwoordigt mensen met hiv en hun naasten in het Oosten van het land (regio Overijssel en Gelderland). De groep organiseert ontmoetingsactiviteiten, zoekt en verspreidt informatie over hiv en verbindt mensen uit de regio met elkaar en met de rest van de vereniging.

Read more ... >

Published: 25 February 2020

Regio Oost-Nederland bestrijkt een groot gebied, namelijk de provincies Flevoland, Overijssel en Gelderland, waar mensen met hiv zeer verspreid wonen en zich vaak geïsoleerd voelen. Door op verschillende locaties bijeenkomsten te organiseren, in navolging op de eerste succesvolle bijeenkomst in Deventer in 2018 hoopt de regio mensen die de Randstad te ver weg vinden de mogelijkheid van onderling contact en empowerment te bieden.

Read more ... >

Published: 02 July 2019

Op 29 juni was het tijd voor het vierde Dagje in de regio Oost-Nederland. Dit keer gingen we terug naar Deventer. Hierbij een verslag van de dag.

Read more ... >

Published: 15 November 2018

Op 30 maart was het tijd voor het derde Dagje in de regio Oost-Nederland. Dit keer was Enschede als locatie gekozen en gezien de opkomst van 20 mensen was dat een mooie plek.

Read more ... >

Published: 14 May 2019

In 2018 is er veel vernaderd in het oosten van het land. Regio Gelderland is omgevormd tot regio Oost-Nederland nadat hiv-café Arnhem de deuren had gesloten. Een nieuwe groep vrijwilliges heeft in diverse steden interessante bijeenkomsten georganiseerd.

Read more ... >

Published: 15 November 2018

Op 3 november was het tijd voor het tweede Dagje in de regio Oost-Nederland. Dit keer was Zwolle als locatie gekozen en gezien de opkomst van 25 mensen was dat een mooie plek.

Read more ... >